• 16 Οκτωβρίου, 2021

Πολιτικό ορόσημο για τη ΝΔ η ομιλία Καραμανλή – Ο πρώην πρωθυπουργός ανοίγει τα χαρτιά του για τα εθνικά θέματα

 Πολιτικό ορόσημο για τη ΝΔ η ομιλία Καραμανλή – Ο πρώην πρωθυπουργός ανοίγει τα χαρτιά του για τα εθνικά θέματα

Η 13η Οκτωβρίου είναι το πολιτικό ορόσημο της νέας εβδομάδας για την γαλάζια παράταξη. Ο Πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στην ειδική εκδήλωση για την συμπλήρωση 47 χρόνων από την ίδρυση της ΝΔ και 40 χρόνων από την ένταξη της χώρας μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια, που διοργανώνει το Ίδρυμα Καραμανλής, θα αναπτύξει μετά από διάστημα σιωπής συνολικά τις θέσεις του. Αυτό από μόνο του, ανεβάζει κατακόρυφα το ενδιαφέρον για το πρόσημο, που θα βάλει ο κ. Καραμανλής, αναπτύσσοντας τα εθνικά θέματα και προσδιορίζοντας ποια είναι τα αναγκαία πολιτικά προτάγματα.

Της Στεφανίας Μουρελάτου

Θα σηματοδοτηθεί όμως εκείνη την Τετάρτη και η κοινή εμφάνιση του πρώην και νυν πρωθυπουργού, με φόντο τις επικρίσεις προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι επιχειρεί να απεκδυθεί της καραμανλικής ταυτότητας της ΝΔ αποφεύγοντας μέχρι και τις προφανείς αναφορές στον Ιδρυτή της παράταξης συνάπτοντας την «Ελλάς-Γαλλία Συμμαχία» προ ημερών στο Παρίσι, αλλά και την έντονη φημολογία που αναπτύχθηκε μετά την κοινή είσοδο στην ΔΕΘ Καραμανλή-Σαμαρά.

  • Διαρροές των προηγούμενων ημερών από το Μέγαρο Μαξίμου περιέγραφαν Κώστα Καραμανλή και Κυριάκο Μητσοτάκη να συνεννοούνται τηλεφωνικά χωρίς μεσάζοντες για την εκδήλωση, περιγράφοντας ότι οι δυο άντρες μοιράζονται ειλικρινή σχέση.

Εξάλλου, συνομιλητές του Κώστα Καραμανλή στον απόηχο των επικρίσεων του Αντώνη Σαμαρά ότι η ΝΔ κοντεύει να γύρει σε ατζέντα «Ποταμιού», απέρριπταν τις συσχετίσεις – ταυτίσεις.

  • Μετά την πάροδο δυο και πλέον ετών στην διακυβέρνηση, το τελευταίο διάστημα παρότι ακόμη οι δημοσκοπήσεις δεν έχουν αντιστραφεί υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, καταγράφουν εν τούτοις φθορά στα δεξιά της ΝΔ.

Η συγκολλητική ουσία της άλλοτε προσδοκίας της εξουσίας ατονεί και εντός Κοινοβουλευτικής Ομάδας ο τελευταίος ανασχηματισμός περισσότερες γκρίνιες ανέδειξε παρά άμβλυνε. Το ότι δεν βρίσκεται ικανός μέσα στην κοινοβουλευτική ομάδα αλλά χρειάζεται να επιστρατευτούν «κεντροαριστερές μετεγγραφές», έχει αναθερμάνει και πάλι πάθη.

Συνεπώς, η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην εκδήλωση στο Ίδρυμα Καραμανλής στη Φιλοθέη επιθυμία είναι να λειτουργήσει ενωτικά. Εξάλλου αναμένεται αθρόα προσέλευση στελεχών της γαλάζιας παράταξης, μια ζωντανή με άλλα λόγια σφυγμομέτρηση στον απόηχο των τελευταίων πολιτικών εξελίξεων.