“Φροντιστήρια” Μαξίμου στους βουλευτές- Το ενδιαφέρον στη Βόρεια Ελλάδα για “κλίμα” μετά τη δήλωση Ιερώνυμου

 “Φροντιστήρια” Μαξίμου στους βουλευτές- Το ενδιαφέρον στη Βόρεια Ελλάδα για “κλίμα” μετά τη δήλωση Ιερώνυμου

Τους τελευταίους μπλε φακέλους με τις απαραίτητες οδηγίες για την προεκλογική στρατηγική της ΝΔ ενόψει Ευρωεκλογών θα μοιράσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους βουλευτές του. Σήμερα το μεσημέρι ολοκληρώνονται οι συναντήσεις του πρωθυπουργού με την κοινοβουλευτική ομάδα και στα κεντρικά γραφεία του κόμματος θα βρεθεί η τελευταία 20άδα των βουλευτών, που περιλαμβάνει όσους έχουν εκλεγεί στην Περιφέρεια Αττικής.

Από την περασμένη εβδομάδα, ο πρωθυπουργός έχει αρχίσει τις συναντήσεις με τους βουλευτές, οι οποίοι έχουν μοιραστεί σε γρούπ των 20 ατόμων. Χθες το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνάντησε την πιο κρίσιμη 20άδα της γαλάζιας κοινοβουλευτικής ομάδας.

Το κατώφλι της Πειραιώς πέρασαν οι βουλευτές της Κεντρικής Μακεδονίας και της Ανατολικής Θράκης, εκεί όπου σύμφωνα με τις δημοσκοπικές μετρήσεις καταγράφονται σημαντικές διαρροές της ΝΔ προς δεξιότερα κόμματα. Συγκεκριμένα προς την Ελληνική Λύση και τη Νίκη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γαλάζιοι βουλευτές της Βορείου Ελλάδας μετέφεραν στον πρωθυπουργό το κλίμα που υπάρχει στις Περιφέρειες τους και ορισμένοι υποστήριξαν ότι η πρόσφατη δημόσια δήλωση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου πως ούτε ο Κυριακος Βελόπουλος ούτε κανένας πολιτικός δεν θα δώσει υποδείξεις προς την εκκλησία,  ενδεχομένως να λειτουργήσει ως ανάχωμα των διαρροών.

Από την μεριά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε αισιόδοξος για το εκλογικό αποτέλεσμα της 9ης και «εμψύχωσε» τους βουλευτές του, επικαλούμενος κυλιόμενες δημοσκοπήσεις που αποτυπώνουν καλυτέρευση της εικόνας της ΝΔ στη Βόρεια Ελλάδα.

Προέτρεψε τους βουλευτές να του μεταφέρουν το κλίμα που θα εισπράξουν τις επόμενες ημέρες που θα βρεθούν στις εκλογικές τους περιφέρεις για τον εορτασμό του Πάσχα και θα έχουν καλύτερη εικόνα για τον αντίκτυπο που έχει η δήλωση του Αρχιεπισκόπου στους πολίτες. Υπογράμμισε μάλιστα ότι ο ίδιος το βράδυ της Μ. Πέμπτης θα παρευρεθεί στη Μητρόπολη Αθηνών.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός φαίνεται να είπε στους βουλευτές του ότι με βάση την σημερινή εικόνα της παράταξης ο στόχος του 33% για τις επικείμενες εκλογές μπορεί να κερδηθεί άνετα. Επισήμανε όμως ότι για να συμβεί αυτό – να περάσει η ΝΔ το 33% – απαιτείται σκληρή δουλειά από όλους και συλλογική προσπάθεια.

Περιέγραψε το διακύβευμα της ευρωκάλπης και τη στρατηγική που θα πρέπει να ακολουθηθεί τις τελευταίες 40 προεκλογικές μέρες τονίζοντας ότι θα πρέπει να δοθεί έμφαση στη θετική ατζέντα προβάλλοντας το κυβερνητικό έργο και όχι στην στείρα πολιτική αντιπαράθεση.  

Σχετικά Άρθρα