• 1 Αυγούστου, 2021

Πολιτική κόντρα για την “περιφερόμενη” οικογένεια ελλείψει ξενοδοχείου καραντίνας στην Αλόννησο

 Πολιτική κόντρα για την “περιφερόμενη” οικογένεια ελλείψει ξενοδοχείου καραντίνας στην Αλόννησο

Απάντηση για την υπόθεση της οικογένειας στην Αλόνησσο -μέλος της οποίας βρέθηκε θετικό στον κοροναϊό- δίνει η Πολιτική Προστασία, καλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι «πιο προσεκτικός» καθώς «οι κατηγορίες του φέρνει σε δύσκολη θέση την ίδια την οικογένεια που υποτίθεται ότι “υπερασπίζεται”».

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας επιβεβαιώνει ότι στην Αλόννησο δεν υπάρχει ξενοδοχείο καραντίνας για τον κορωνοϊό, ωστόσο απορρίπτει τους ισχυρισμούς της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι οικογένεια βρέθηκε «περιφερόμενη στο δρόμο, σε απόγνωση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επιδεινώνεται η κατάσταση στα νησιά με την έξαρση των κρουσμάτων – Αδυναμία κάλυψης σε νοσούντες

Η γ.γ. Πολιτικής Προστασίας απαντώντας, ενημερώνει «ότι η εν λόγω οικογένεια φιλοξενείται στην ξενοδοχειακή μονάδα όπου αρχικά διέμενε» και θα παραμείνει εκεί «έως την ολοκλήρωση της ενδεδειγμένης υγειονομικής απομόνωσης».

Η ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας

«Σχετικά με τους ισχυρισμούς στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που αφορούν σε οικογένεια στην Αλόννησο, μέλος της οποίας βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ενημερώνει ότι η εν λόγω οικογένεια φιλοξενείται στην ξενοδοχειακή μονάδα όπου αρχικά διέμενε και δεν βρίσκεται ούτε “περιφερόμενη στο δρόμο” ούτε “σε απόγνωση”, όπως αναληθώς διατείνονται στην ανακοίνωσή τους η κα Κ. Νοτοπούλου και ο κ. Α. Μεϊκόγλου.

Από την πρώτη στιγμή που η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ενημερώθηκε ότι μεταξύ των μελών της οικογένειας υπάρχει κρούσμα, έδωσε σαφείς οδηγίες τόσο προς την οικογένεια, όσο και προς τον ιδιοκτήτη της ξενοδοχειακής μονάδας για την παραμονή της στο χώρο έως την ολοκλήρωση της ενδεδειγμένης υγειονομικής απομόνωσης, καθώς στην Αλόννησο δεν υπάρχει ξενοδοχείο καραντίνας.

Η δε εικόνα περί “περιφοράς” της οικογένειας στο νησί που με τόση γλαφυρότητα περιγράφεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αφορά στην αυτόβουλη μετάβασή της στο λιμάνι της Αλοννήσου προς αναχώρηση, όπου ενημερώθηκε από τις αρμόδιες Αρχές ότι αυτό δεν ήταν δυνατό για το προβλεπόμενο διάστημα της υγειονομικής απομόνωσης, καθώς μια τέτοια κίνηση επιφέρει σοβαρές διοικητικές, αλλά και ενδεχόμενες ποινικές κυρώσεις.

Ως εκ τούτου, καλούμε τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να είναι πιο προσεκτικός στα συμπεράσματά του και ελπίζουμε να κατανοεί ότι με τις αστήρικτες κατηγορίες του φέρνει σε δύσκολη θέση την ίδια την οικογένεια που υποτίθεται ότι “υπερασπίζεται”».