Παγώνη: “Ο κοροναϊός είναι εδώ, ποτέ δεν έφυγε” – 100 διασωληνωμένοι

 Παγώνη: “Ο κοροναϊός είναι εδώ, ποτέ δεν έφυγε” – 100 διασωληνωμένοι

Για τον κορονοϊό μίλησε το πρωί της Τρίτης (9/1) η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο ιός είναι εδώ ενώ εστίασε στη γενικότερη έξαρση που παρουσιάζουν οι αναπνευστικές λοιμώξεις.

«Ο κορονοϊός είναι εδώ, ποτέ δεν έφυγε», είπε η Ματίνα Παγώνη στην εκπομπή του ANT1 «Καλημέρα Ελλάδα» και συμπλήρωσε πως «η νέα υποπαραλλαγή του κορονοϊού που κυριαρχεί δεν επηρεάζει το κατώτερο αναπνευστικό και δεν κάνει πνευμονίες» ενώ επεσήμανε πως οι διασωληνωμένοι σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας είναι 100.

Αναφερόμενη ειδικά στα μικρά παιδιά, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ σημείωσε πως οι μητέρες θα πρέπει να επικοινωνούν με τους παιδίατρους μόλις τα παιδιά θα εμφανίσουν το πρώτο σύμπτωμα, ακόμη κι αν δεν έχουν πυρετό.

«Ο στρεπτόκοκκος ειδικά εμφανίζει πονόλαιμο» δήλωσε και συμπλήρωσε πως «αν δοθεί αγωγή άμεσα δεν υπάρχει κίνδυνος για τα παιδιά».

«Έχουμε μείνει πίσω στο πρόγραμμα του εμβολιασμού και ειδικά το εμβόλιο της γρίπης καλό θα ήταν να γίνει ακόμη και τώρα, καθώς η γρίπη θα μας προβληματίζει σίγουρα μέχρι και τα τέλη Φεβρουαρίου» είπε κλείνοντας.

Σχετικά Άρθρα