• 21 Ιανουαρίου, 2022

Πλεύρης: “Χάρηκα για τη νίκη του Ολυμπιακού, λυπήθηκα που ο κόσμος δεν φορούσε μάσκα”- Ομολογία για την μη τήρηση των μέτρων

 Πλεύρης: “Χάρηκα για τη νίκη του Ολυμπιακού, λυπήθηκα που ο κόσμος δεν φορούσε μάσκα”- Ομολογία για την μη τήρηση των μέτρων

Νέα περιοριστικά μέτρα κατά του κορονοϊού στα γήπεδα προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, με αφορμή και τον χθεσινό αγώνα μπάσκετ μεταξύ Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ.

«Οι φίλαθλοι δεν τηρούν το μέτρο της μάσκας, θα μας υποχρεώσουν να πάρουμε μέτρα», δήλωσε σχετικά ο ο υπουργός Υγείας μιλώντας στην πρωινή εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του Open. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο πρόστιμο για τη μη χρήση μάσκας, που όπως είπε ισχύει κανονικά. Ωστόσο, οι δηλώσεις του υπουργού Υγείας …κατόπιν εορτής επιβεβαιώνουν την αδυναμία της Πολιτείας να επιβλέψει και να επιβάλλει την τήρηση των μέτρων.

«Όσοι είδαμε χθες το Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός δεν χαρήκαμε με την εικόνα του γηπέδου, που δεν τηρείται κανένα μέτρο. Μπαίνουν εμβολιασμένοι αλλά δεν φοράνε μάσκα. Δεν καταλαβαίνω, προτιμούν οι φίλαθλοι να βλέπουν από την τηλεόραση την ομάδα τους και όχι από το γήπεδο;» είπε σχετικά ο κ. Πλεύρης.

Στη συνέχεια ο Θάνος Πλεύρης ανέφερε: «Είμαι φίλαθλος του Ολυμπιακού και χάρηκα για τη νίκη αλλά λυπήθηκα σαν Υπουργός που ο κόσμος δεν φορούσε μάσκα. Υπάρχουν κάποιοι αγώνες ακόμα να γίνουν. Αν παρατηρηθεί το ίδιο φαινόμενο προφανώς θα πάμε με ολιστικά μέτρα απέναντι στους αθλητικούς χώρους. Οι φίλαθλοι είτε θα βλέπουν είτε τηλεοπτικά την ομάδα τους είτε σε μικρό ποσοστό στα γήπεδα.

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας είπε για την ευθύνη των ΠΑΕ και των ΚΑΕ: «Οι ΠΑΕ για εμένα έχουν μεγάλη ευθύνη ως προς τον έλεγχο των πιστοποιητικών. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι δύσκολο για μια ΠΑΕ και μια ΚΑΕ στα 5 και 6 χιλιάδες άτομα να βρίσκεται πάνω από τον καθένα. Θεωρώ ότι θα πάρουν το μήνυμα και θα θέλουν να προστατεύσουν τους φιλάθλους τους. Υπάρχει ένα ποσοστό 50-60-70% που τηρεί τα μέτρα. Πρέπει να τηρηθούν τα μέτρα στα γήπεδα».

Όπως σημείωσε στο τέλος, οι φίλαθλοι «Θα βλέπουν είτε τηλεοπτικά την ομάδα τους είτε σε μικρό ποσοστό στα γήπεδα. Και είναι κρίμα, γιατί ένα 50%-60% φιλάθλων τηρούν τα μέτρα και δεν πρέπει να τιμωρηθούν αυτοί».

Πηγή: news247.gr