• 18 Οκτωβρίου, 2021

Πήρε άδεια και “ξέχασε” να επιστρέψει στη φυλακή

 Πήρε άδεια και “ξέχασε” να επιστρέψει στη φυλακή

Δεν επέστρεψε από την άδεια που είχε πάρει από το Κατάστημα Κράτησης Δομοκού Φθιώτιδας, Αλβανός κρατούμενος και από τις 17 Μαρτίου αναζητείται από τις Αστυνομικές Αρχές. Ο συγκεκριμένος κρατούμενος εξέτιε ποινή κάθειρξης για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών κατ’ εξακολούθηση, κατοχή, μεταφορά, διάθεση και αγορά ναρκωτικών.

Προξενεί, πάντως, εντύπωση ότι αυτή την περίοδο, όπου υπάρχει καραντίνα και κατ’ οίκον περιορισμός για όλους τους πολίτες, πως δίνονται άδειες σε κρατούμενους να πηγαινοέρχονται στη Φυλακή και δεν εννοούμε μόνο το Δομοκό. Σε περίπτωση που υπήρχαν σε εξέλιξη άδειες, θα ήταν προτιμότερο να τεθούν σε κατ΄οίκον περιορισμό (αφού έχουν κριθεί ότι είναι ακίνδυνοι για το κοινωνικό σύνολο) παρά να επιστρέφουν με ότι κουβαλούν από τον έξω κόσμο.

Όλες οι φυλακές γνωρίζουμε ότι είναι υπερφορτωμένες και ο συγχρωτισμός είναι φυσικό επακόλουθο σε αυτούς τους χώρους. Δεν είναι υπερβολή οι φόβοι μας ότι μπορούν να εξελιχθούν σε υγειονομικές βόμβες σε περίπτωση που κάποιος νοσήσει από κορονοϊό.

Πηγή: lamiareport.gr