Πέθανε ο πρώην βουλευτής Ιωάννης Καρακώστας

 Πέθανε ο πρώην βουλευτής Ιωάννης Καρακώστας

Σε ηλικία 85 ετών έφυγε από τη ζωή ο πρώην βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Ιωάννης Καρακώστας.

Γεννήθηκε το 1937 στο χωριό Αλευράδα Βάλτου του Δήμου Αμφιλοχίας στην Αιτωλοακαρνανία. Ως βουλευτής, την περίοδο 1996 – 2000, διακήρυξε την αναγκαιότητα καθιέρωσης πολιτεύματος Άμεσης Δημοκρατίας. Ήταν αυτός που είχε συντάξει το Σχέδιο Συντάγματος των Ενωμένων Πολιτειών Ευρώπης, έχοντας ήδη συλλάβει και διακηρύξει την ιδέα της Ευρωπαϊκής Συμπολιτείας, στα πρότυπα της Αιτωλικής Συμπολιτείας.

Σπούδασε Νομικά και μαζί Φιλοσοφία, Δημοσιογραφία, Δημοσιολογία, Πολιτικές Επιστήμες. Κατείχε τίτλους μεταπτυχιακών σπουδών, ενώ είχε εξειδίκευση σε προγράμματα Διδασκαλίας και καθηγεσίας σε ΑΕΙ, όπου μάλιστα διετέλεσε καθηγητής Ποινικού και Αστυνομικού Δικαίου, το οποίο ο ίδιος εισήγαγε και καθιέρωσε ως κύριο μάθημα στην Αστυνομική Ακαδημία, με τη διδασκαλία να βασίζεται σε δικά του επιστημονικά – ακαδημαϊκά συγγράμματα.

Διετέλεσε βουλευτής του ΔΗΚΚΙ, από το 1996, ενώ στη συνέχεια ανεξαρτητοποιήθηκε το 2008 και εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ. Ήταν υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ το 2000, χωρίς να καταφέρει να εκλεγεί.

Χρήστος Σταθόπουλος