Κως/Θάνατος βρέφους: Συνεχίζεται το θρίλερ- Θα εξεταστεί για κακοποίηση και το άλλο παιδί της οικογένειας

 Κως/Θάνατος βρέφους: Συνεχίζεται το θρίλερ- Θα εξεταστεί για κακοποίηση και το άλλο παιδί της οικογένειας

Σε θρίλερ έχει μετατραπεί η υπόθεση θανάτου του βρέφους που μεταφέρθηκε νεκρό στο νοσοκομείο της Κω έπειτα από κατάποση τροφής. Το βρέφος βρέθηκε να φέρει σημάδια στο σώμα του παιδιού με εκδορές και μώλωπες αλλά και ενδείξεις κακοποίησης με τους γονείς να δηλώνουν άγνοια.

Οι γονείς υποστήριξαν ότι τα σημάδια έγιναν από το μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας όταν το μετέφεραν στο σπίτι. Σημειώνεται ότι οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη των γονιών του βρέφους για θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου ενώ αύριο Δευτέρα και οι δύο θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Μάλιστα φαίνεται πως στις έρευνες των αρχών έχει μπει και το άλλο παιδί της οικογένειας, το οποίο εξετάζεται από τον ιατροδικαστή για να διαπιστωθεί αν και αυτό φέρει σημάδια κακοποίησης.

Πώς συνέβη το τραγικό περιστατικό

Όλα συνέβησαν αργά το απόγευμα του Σαββάτου όταν η μητέρα του βρέφους διαπίστωσε πως το παιδί δεν είχε τις αισθήσεις του. Τότε άρχισε να φωνάζει, προσπαθώντας να επαναφέρει το μωρό και οι ένοικοι της πολυκατοικίας την άκουσαν να έσπευσαν να βοηθήσουν.

Στις 20:15 η μητέρα κάλεσε το ΕΚΑΒ, με τους διασώστες να φτάνουν 10 λεπτά αργότερα. Διαπίστωσαν πως το βρέφος δεν ανέπνεε και εφάρμοσαν τα σχετικά πρωτόκολλα ανάνηψης.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Αστυνομία, στις 20:32, το βρέφος παραδόθηκε στους εφημερεύοντες ιατρούς στο Γενικό Νοσοκομείο Κω, οι οποίοι διαπίστωσαν την παρουσία άπεπτων τροφών στο αναπνευστικό του σύστημα, με αποτέλεσμα τη μη ροή οξυγόνου. Παρά τις προσπάθειες τους, το μωρό κατέληξε στις 20:45.

Κατά την εξέταση οι γιατροί είδαν εκδορές και γενικευμένες εκχυμώσεις σε διάφορα μέρη του σώματος του καθώς και ότι ο πρωκτικός δακτύλιος έφερε χαλάρωση. Άμεσα ενημερώθηκε η αστυνομία και επιβεβαιώθηκαν τα ευρήματα των γιατρών.

Σχετικά Άρθρα