• 24 Οκτωβρίου, 2021

Πέθανε ο γλύπτης Γιώργος Καρακαλλάς

 Πέθανε ο γλύπτης Γιώργος Καρακαλλάς

Ο γλύπτης Γιώργος Καλακαλλάς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών. Πολυβραβευμένος και με καλλιτεχνική παρουσία τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό είχε εκθέσει έργα του σε μουσεία, γκαλερί, αίθουσες τέχνης αλλά και δημόσιους χώρους.

Γεννήθηκε στον Τύρναβο το 1938 και σπούδασε με υποτροφία στην Ανωτάτη Σχολή Καλών της Αθήνας. Ήταν καθηγητής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στην Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών από το 1965 έως το 2005. Κατά την διάρκεια της καλλιτεχνικής διαδρομής του έλαβε περισσότερα από 15 πρώτα βραβεία σε διαγωνισμούς πανελλήνιους και παγκόσμιους. Είχε πραγματοποιήσει περισσότερες από 150 ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και περί τις 90 εκθέσεις στο εξωτερικό.

Σημαντικός αριθμός έργων του βρίσκονται επίσης σε Μουσεία, Πινακοθήκες, Ιδρύματα και ιδιωτικές συλλογές ενώ δημιουργίες του βρίσκονται επίσης τοποθετημένες σε δημόσιους χώρους της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Παράλλα, είχε εκδώσει εκδώσει ένα βιβλίο με έργα του, τη «Γλυπτική» που κυκλοφόρησε το 1998 από τις εκδόσεις Ψύχαλος. Από το Πολυτεχνείο, είχε επίσης εκδοθεί το βιβλίο του «Πλαστικές Δημιουργίες Ι και ΙΙ» (1995). Τα τελευταία χρόνια ζούσε και εργαζόταν στο Γέρακα Αττικής όπου βρισκόταν και το εργαστήριό του.