• 13 Απριλίου, 2021

Πάσχα στο χωριό με ’’διαβατήριο’’ το self test;

 Πάσχα στο χωριό με ’’διαβατήριο’’ το self test;

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για τις μετακινήσεις εκτός νομού το Πάσχα, έχοντας το self test για ’’διαβατήριο’’ άφησε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής λοιμωξιολόγων, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου.

Συγκεκριμένα, ο καθηγητής ανέφερε πως η προϋπόθεση είναι να έχει ελεγχθεί με κάποιο τρόπο το τρίτο κύμα της πανδημίας.  «Αν τα πράγματα πάνε καλά και έχουμε αποκλιμάκωση θα μπορούσε με έλεγχο – τεστ να γίνονται μετακινήσεις το Πάσχα» σημείωσε, ο καθηγητής.

Επίσης αποκάλυψε πως για τις ακτοπλοϊκές μετακινήσεις η επιτροπή θέλει να θέσει το self test πριν το ταξίδι με το πλοίο. Ακόμη, ανέφερε πως αν θεωρηθεί ότι η κορύφωση έγινε την προηγούμενη βδομάδα χρειαζόμαστε περίπου 4 βδομάδες αποκλιμάκωσης. «Άρα θα φτάσουμε το Πάσχα», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Μαξίμου: Εκτάκτως τρεις υπουργοί σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Κοζάνη- Αιτία το “αντάρτικο” των συλλόγων που ανοίγουν το λιανεμπόριο παρά το απαγορευτικό

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Καθηγητής Πνευμονολογίας Νικόλαος Τζανάκης, ανέφερε πως με τη χρήση των self test και την τήρηση των μέτρων μπορεί να επαναλειτουργήσει το λιανεμπόριο. «Με τα self test και την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων το λιανεμπόριο μπορεί να λειτουργήσει.», εκτίμησε ο Καθηγητής.

Όπως εξήγησε ο καθηγητής αν το λιανεμπόριο ανοίξει με προσοχή και τηρούνται τα μέτρα μπορεί κάλλιστα να λειτουργήσει, καθώς έχει αποδειχτεί ότι δεν επηρεάζει την αύξηση των κρουσμάτων.

«Γεγονός είναι ότι η Θεσσαλονίκη με τρομάζει λίγο. Από την άλλη μεριά έχουν δίκιο οι άνθρωποι που αντιδρούν. Αν ανοίξει το λιανεμπόριο δεν θα συμβάλει στο πανδημικό κύμα. Είναι δυνατόν να συμβάλει στην εκτόνωσή του», επεσήμανε.