Βελόπουλος:Μη πηγαίνετε το Πάσχα στην εκκλησία όσοι ψηφίσατε τον γάμο ομοφύλων -Καταδίκασε η αντιπολίτευση -Οργισμένη αντίδραση Δεληκάρη

 Βελόπουλος:Μη πηγαίνετε το Πάσχα στην εκκλησία όσοι ψηφίσατε τον γάμο ομοφύλων -Καταδίκασε η αντιπολίτευση -Οργισμένη αντίδραση Δεληκάρη

Ο Κυριάκος Βελόπουλος από το Βήμα της Βουλής, κάλεσε σήμερα τους βουλευτές που έχουν ψηφίσει το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών να μην πηγαίνουν στους ναούς τις μέρες του Πάσχα για να μην διχάζεται το Ποίμνιο. «Όσοι ψηφίσατε μη δίνετε λαβή σε κάποια ακραία στοιχεία όπως συνέβη, να διχάζουμε το ποίμνιο τις άγιες μέρες του Πάσχα. Μην πηγαίνετε τις άγιες μέρες του Πάσχα όσοι ψηφίσατε στην εκκλησία».

Η από το Βήμα της Βουλής νουθεσία του Κυριάκου Βελόπουλου προς τους βουλευτές που ψήφισαν το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, να μην πάνε στην εκκλησία τις ημέρες του Πάσχα, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.

Οργισμένη πήρε τον λόγο η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Αγγελική Δεληκάρη, που την περασμένη Κυριακή σε εκκλησία στην Καβάλα, υποψήφια βουλευτής της «Νίκης» τη χαστούκισε.

«Εσείς που διατυμπανίζετε ως μεγάλο κατόρθωμα, ως ύψιστη υπηρεσία τον αποκλεισμό βουλευτών από τον οίκο του θεού για να τον λυμαίνεστε, Εμείς ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΤΟ Θεό της αγάπης».

Συναισθηματικά φορτισμένη η βουλευτής της ΝΔ δήλωσε ότι θα συνεχίσει να πηγαίνει στην εκκλησία.

«Τα χαστούκια σας δεν με τρομάζουν αλλά με κάνουν πιο δυνατή! Συνεχίστε να εκθειάζετε τη λεκτική και σωματική βία εναντίον μας. Τη βία από γυναίκα σε γυναίκα επικαλούμενος κ. Νατσιέ τις ρήσεις των αγίων πατέρων που ερμηνεύετε κατά το δοκούν».

«Η βία δείχνει ότι αυτοί οι οποίοι έμμεσα παροτρύνουν σε αυτή υπό το γελοίο και προφανή μανδύα της προφύλαξης δεν εμπιστεύονται τον λαό», είπε ο κ. Τασούλας, πρόεδρος της Βουλής.

Αντέδρασαν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

«Καταδικάζουμε όμως και τις συμπεριφορές που προκαλούν ακραίες θέσεις με στόχο το κλίμα όξυνσης και της κάμψης του ελευθέρου φρονήματος και τις ελεύθερης συνείδησης των βουλευτών», είπε ο Διονύσης Καλαματιανός, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ.

«Απερίφραστη και ανεπιφύλακτη καταδίκη. Διότι η πίστη, η θρησκευτική λατρεία δεν ανήκει σε κανέναν», είπε ο Δημήτρης Μάντζος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Σχετικά Άρθρα