• 25 Οκτωβρίου, 2021

Παρέμβαση Ρουβίκωνα στο δημαρχείο Πεύκης-Λυκόβρυσης

 Παρέμβαση Ρουβίκωνα στο δημαρχείο Πεύκης-Λυκόβρυσης

Παρέμβαση του Ρουβίκωνα στο δήμο Πεύκης-Λυκόβρυσης, για «την άμεση επαναπρόσληψη 5 απολυμένων καθώς και την καταβολή των μη καταβληθεισών δεδουλευμένων αποδοχών στους 23 απλήρωτους εργαζομένους/ες στην καθαριότητα του δήμου».

Στην ανακοίνωσή του ο Ρουβίκωνας επιρρίπτει την ευθύνη στον δήμαρχο Αναστάσιο Μαυρίδη, τον οποίο χαρακτηρίζει επικίνδυνο και ανεύθυνο γιατί αφήνει παράλληλα «τα σχολεία της περιοχής με ελλιπή μέτρα υγειονομικής προστασίας, εκθέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τους μαθητές/τριες και τις οικογένειές τους. Παράλληλα, ο αντιδήμαρχος Πεύκης-Λυκόβρυσης που ακούει στο όνομα Σταύρος Μονεμβασιώτης, εκφοβίζει όποιον συνεχίζει να διεκδικεί δεδουλευμένα, προκειμένου το θέμα να μην πάρει προεκτάσεις. Με άλλα λόγια, οι εργαζόμενοι του δήμου ζουν υπό καθεστώς φόβου και τρομοκρατίας».

Έκκληση Χρυσοχοΐδη στους κατοίκους της Θεσσαλονίκης: Μην κάνετε άσκοπες μετακινήσεις

Από την πλευρά της, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας καταδίκασε το γεγογός και ξέφρασε τη στήριξη της στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, «που έχει τους δικούς της δημοκρατικούς μηχανισμούς, για την αντιμετώπιση κάθε προβλήματος. Δεν γίνονται ανεκτές οι εκφοβιστικές πρακτικές από οποιονδήποτε, που μόνο κακό μπορούν να κάνουν σε κάθε τοπική κοινωνία».

Η ΚΕΔΕ τονίζει πως «αυτές οι πρακτικές μας γυρνούν ως κοινωνία πολλά χρόνια πίσω και δεν εκφράζουν τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, που αναγνωρίζει στο θεσμό της αυτοδιοίκησης το σημαντικό έργο και προσφορά, προς όφελος των τοπικών μας κοινωνιών».