Παπαδημούλης: Να νικήσουμε χωρίς να χάσουμε την αριστερή μας φυσιογνωμία

 Παπαδημούλης: Να νικήσουμε χωρίς να χάσουμε την αριστερή μας φυσιογνωμία

Ενωτικός, αλλά κι επικριτικός σε ορισμένες επιλογές της ηγεσίας εμφανίστηκε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, στην τελευταία παρουσία του σε συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία με την ιδιότητα του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής.

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής σημείωσε με νόημα πως το κόμμα του πρέπει να νικήσει τις επόμενες εκλογές χωρίς να εγκαταλείψει την αριστερή του φυσιογνωμία, να συζητήσει ανοιχτά και να διορθώσει με αυτοκριτική διάθεση λάθη του παρελθόντος- «το κείμενο απολογισμού της κυβερνητικής θητείας βρίσκεται εδώ και δυόμισι χρόνια στα συρτάρια της Κουμουνδούρου», αλλά και να συγκροτήσει «επιτέλους» ένα κυβερνητικό πρόγραμμα τετραετίας που έχει καθυστερήσει.

Σημείωσε, επίσης, πως τα νέα όργανα του κόμματος πρέπει να είναι εκλεγμένα κι όχι διορισμένα, φέρνοντας ως αντιπαράδειγμα την Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης των 700 μελών, και να συνεδριάζουν πιο τακτικά.

Ο κ. Παπαδημούλης εξέφρασε την ανησυχία του για τα γιουχαΐσματα σε βάρος του Ευκλείδη Τσακαλώτου και τον «τραμπουκισμό» σε βάρος του Θοδωρή Δρίτσα, ζήτησε ενότητα και συσπείρωση, όχι ένα διαιρεμένο κόμμα, αλλά και μια πιο δυναμική κι αποτελεσματική αντιπολίτευση, με καθαρή φυσιογνωμία κι όραμα για το μέλλον, ένα κόμμα της σύγχρονης Αριστεράς με στόχο το σοσιαλισμό με δημοκρατία κι ελευθερία.

Τέλος, άφησε αιχμές για την ποσόστωση του 20% που θα απολαμβάνει η Προοδευτική Συμμαχία στη νέα Κεντρική Επιτροπή, επισημαίνοντας με νόημα πως τρία χρόνια μετά τη συγκέντρωση στο Γαλάτσι όλα τα μέλη πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα, χωρίς ιδιαίτερα προνόμια.

Βαγγέλης Μαρινάκης