Παπαδημούλης – Διαφάνεια και μηδενική ανοχή στη διαφθορά για να υπερασπίσουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση

 Παπαδημούλης – Διαφάνεια και μηδενική ανοχή στη διαφθορά για να υπερασπίσουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση

Dimitrios PAPADIMOULIS in the EP in Brussels

Ομιλία στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, πραγματοποίησε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Δημήτρης Παπαδημούλης, στη συζήτηση με θέμα: «Συμπεράσματα της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 15ης Δεκεμβρίου 2022 – Δηλώσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Επιτροπής».

Την Κομισιόν εκπροσώπησε η Πρόεδρος Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο Πρόεδρος Σαρλ Μισέλ.

Απευθυνόμενος προς τους Προέδρους της Κομισιόν και του Συμβουλίου, εκ μέρους της Ευρωομάδας της Αριστεράς (TheLeft), ο Δημήτρης Παπαδημούλης ανέφερε τα εξής:

«Ευχαριστώ κα Πρόεδρε.

Κε Μισέλ, ο εξωραϊσμός της κατάστασης που κάνατε και εσείς και η κα Φον ντερ Λάιεν, δεν είναι καλός σύμβουλος. Χρειάζονται περισσότερες διπλωματικές πρωτοβουλίες από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δίπλα στην αλληλεγγύη στην Ουκρανία, για τον τερματισμό του πολέμου.

Επειδή υπάρχει επιβράδυνση της οικονομίας, χρειάζονται ισχυρότερα μέτρα αλληλεγγύης και στήριξης υπέρ των ασθενέστερων. Επειδή η δημοκρατία και το κράτος δικαίου υποχωρεί και μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, χρειάζεται σφοδρότερη υπεράσπιση του κράτους δικαίου και από το Συμβούλιο που συχνά ενεργεί ως φρένο σε αυτά που ζητά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Κομισιόν, ως κυρώσεις κατά των κυβερνήσεων της Ουγγαρίας για παράδειγμα.

Επίσης, χρειάζεται περισσότερη διαφάνεια και μηδενική ανοχή στη διαφθορά για να υπερασπίσουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση και την κοινοβουλευτική δημοκρατία. Τέλος, απέναντι στα μέτρα προστατευτισμού των ΗΠΑ, χρειάζεται μια ισχυρή και συντονισμένη ευρωπαϊκή απάντηση – γιατί ο προστατευτισμός δεν είναι λύση.

Σας ευχαριστώ».

Σχετικά Άρθρα