• 13 Ιουνίου, 2021

Ούτε αναπνευστήρας στα νοσοκομεία της Θεσσαλίας από τη δωρεά του ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος” – Εξαιρέθηκαν από το υπουργείο Υγείας

 Ούτε αναπνευστήρας στα νοσοκομεία της Θεσσαλίας από τη δωρεά του ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος” – Εξαιρέθηκαν από το υπουργείο Υγείας

Δυσάρεστη έκπληξη προκάλεσε η πρόταση του υπουργείου Υγείας να εξαιρέσει τα νοσηλευτικά ιδρύματα των τεσσάρων θεσσαλικών νομών από την δωρεά του ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος”.

Η 5η ΥΠΕ από τις περιοχές δικαιοδοσίας της πρότεινε μόνο την ενίσχυση του νοσοκομείου της Λαμίας, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ η ιστοσελίδα e-thessalia.gr.

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η υλοποίηση της δωρεάς του για την προσθήκη 174 νέων κλινών ΜΕΘ ΚΑΙ ΜΑΦ σε 15 ελληνικά νοσοκομεία.

Οι κλίνες θα παραδίδονται σταδιακά από το τέλος Δεκεμβρίου έως τον Φεβρουάριο του 2021.

Στο ΑΧΕΠΑ με υψηλό πυρετό ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος Γεώργιος

Η δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχος είχε ανακοινωθεί στα τέλη του περασμένου Μαΐου, με στόχο τη δημιουργία νέων κλινών ΜΕΘ και Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) σε 15 νοσοκομεία της χώρας μας, από την Αττική μέχρι τη Θεσσαλονίκη, τη Λαμία και την Κρήτη, συνολικού ύψους 16,4 εκατομμυρίων ευρώ, που περιλαμβάνει και ένα πενταετές ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης γιατρών και νοσηλευτών στις ΜΕΘ. Οι νέες κλίνες αναμένεται να εξυπηρετούν περισσότερους από 6.500 ασθενείς ετησίως.

Η δωρεά, σύμφωνα με το Ίδρυμα, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και καταβάλλεται έντονη προσπάθεια να αρθούν οι δυσκολίες που θέτει η πανδημία στα κατασκευαστικά προγράμματα, ώστε οι εργασίες διαμόρφωσης των νέων ΜΕΘ να ολοκληρωθούν από τα τέλη του 2020 μέχρι τον Φεβρουάριο 2021.