Ουκρανία: Υπό τον έλεγχο των Ρώσων το λιμάνι της Μαριούπολης λέει η Μόσχα

 Ουκρανία: Υπό τον έλεγχο των Ρώσων το λιμάνι της Μαριούπολης λέει η Μόσχα

Οι Ρώσοι υποστηρίζουν πως έχουν καταλάβει το εμπορικό λιμάνι της Μαριούπολης όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας, Ιγκόρ Κονασένκοφ. «Στην πόλη της Μαριούπολης , το εμπορικό λιμάνι έχει απελευθερωθεί πλήρως από τους μαχητές του ναζιστικού σχηματισμού «Αζόφ»», δήλωσε.

Το Ρωσικό υπουργείο αναφέρει επίσης ότι όλοι οι «όμηροι» από τα σκάφη στο λιμάνι της Μαριούπολη έχουν απελευθερωθεί. Την πληροφορία αυτή μετέδωσε το Ρωσικό TASS. 

Μεταξύ αυτών που παραδόθηκαν, υπάρχουν 162 αξιωματικοί και επίσης 47 γυναίκες μέλη της υπηρεσίας», δήλωσε ο Κονασένκοφ, που ανέφερε ακόμα ότι οι 151 τραυματίες Ουκρανοί που τραυματίστηκαν μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Μαριούπολης.

Ουκρανία: Αντιδράσεις στη Γερμανία για τον “εξευτελισμό” του Σταϊνμάιερ από τον Ζελένσκι

Ο αναλυτής άμυνας και ασφάλειας, καθηγητής Μάικλ Κλαρκ, ο οποίος παρείχε αναλύσεις για το Sky News,υποστηρίζει ότι η κατάληψη του λιμένα της Μαριούπολης από τους Ρώσους είναι κατά πάσα πιθανότητα αλήθεια. Ο ίδιος πιστεύει ότι η Μαριούπολη πιθανότατα θα πέσει «σε λίγες ώρες, όχι ημέρες» και μπορεί να υπάρξουν κάποιες δραματικές εξελίξεις μέσα σε μια νύχτα.

Μανώλης Δράκος