Παρέμβαση Ζελένσκι από τους Δελφούς: Πρέπει να κερδίσει η Ουκρανία, χρειαζόμαστε όπλα

 Παρέμβαση Ζελένσκι από τους Δελφούς: Πρέπει να κερδίσει η Ουκρανία, χρειαζόμαστε όπλα

Έκκληση η Δύση να στείλει όπλα στην Ουκρανία για να νικήσει τον Πούτιν απήθυνε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε παρέμβαση του στο Φόρουμ των Δελφών. Ο πρόεδρος της Ουκρανίας  στο μήνυμα του στο φόρουμ των Δελφών εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στους «ήρωες στρατιώτες μας που υπερασπίζονται τη χώρα μας», και τόνισε:

«Το να το κάνουμε μόνοι μας είναι δύσκολο, είναι δύσκολο να αντιμετωπίσουμε μόνοι μας τις προκλήσεις από την απρόκλητη επίθεση της Ρωσίας. Είναι πολύ δύσκολο να σταθούμε απέναντι στον εχθρό και να ανακαταλάβουμε περιοχές. Χρειαζόμαστε ενότητα και όπλα από την Δύση. Χωρίς στήριξη με οπλικά συστήματα η Ουκρανία θα χάσει εδάφη. Αν χάσουμε την μια περιοχή μετά την άλλη, θα χάσουμε την χώρα».

«Αν κανείς δεν θέλει να σύρει ο Πούτιν τον πλανήτη στον Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, πρέπει να τον κερδίσουμε» υπογράμμισε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, συμπληρώνοντας ότι « Πούτιν πρέπει να χάσει».

Αναφέρθηκε, ακόμα, στις επισκέψεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στην Ουκρανία. «Στα ανατολικά έχουμε σταθεροποίηση και επιτυχίες. Τώρα η κατάσταση είναι σταθεροποιημένη, αν έχουμε όπλα και πολιτική στήριξη από τους συμμάχους μας θα τσακίσουμε τον Πούτιν».

«Δεν υπάρχει λόγος να έχει κανείς σχέση με τη Ρωσία τώρα. Πιστεύω ότι είναι σημαντικό πρόβλημα το πώς ενημερώνουν τους πολίτες τους. Το θέμα είναι ότι οι Ρώσοι μισούν ό,τι βρίσκεται έξω από τα σύνορά τους. Πρέπει να τους απομονώσουμε μέχρι να είναι έτοιμοι να συνεργαστούν με τις δημοκρατίες», κατέληξε. 

Σχετικά Άρθρα