• 18 Σεπτεμβρίου, 2021

Οργισμένες αναρτήσεις για τις φωτιές από στενό συνεργάτη της οικογένειας Μητσοτάκη – Ποιος είναι ο Δημήτρης Κατσούδας

 Οργισμένες αναρτήσεις για τις φωτιές από στενό συνεργάτη της οικογένειας Μητσοτάκη – Ποιος είναι ο Δημήτρης Κατσούδας

Οι αναρτήσεις του Δημήτρη Κατσούδα διαχρονικά στενού συνεργάτη της οικογένειας Μητσοτάκη είναι κόλαφος για την κυβέρνηση αφού περιγράφουν το μέγεθος του επιχειρησιακού φιάσκου στην κατάσβεση των πυρκαγιών, της επιλογής για έμφαση στην αεροπυρόσβεση χωρίς καμιά μέριμνα για τις επίγειες δυνάμεις αλλά και το μέγεθος της παντελούς έλλειψης προληπτικής πολιτικής για την προστασία των δασών από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Το βιογραφικό του Δημήτρη Κατσούδα δείχνει ότι αυτή η κριτική έρχεται εντελώς εκ των έσω και από έναν άνθρωπο που η οικογένεια Μητσοτάκη και η ΝΔ, εμπιστεύονται απόλυτα γι’ αυτό και από το 1987 είναι στον κύκλο τους.

Ο Δημήτρης Κατσούδας έγραψε για την φωτιά στα Βίλια ανάρτηση με τίτλο «Εναέρια Λαγνεία» και ανέφερε τα εξής:

«Τα εναέρια μέσα δεν σβήνουν φωτιές. Βοηθούν απλώς σημαντικά (μόνο μέρα) ΑΝ πάνε γρήγορα και (όταν μια φωτιά ξεφύγει) αν τις ρίψεις τους ΑΞΙΟΠΟΙΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ οι επίγειες δυνάμεις. Το απέδειξε για μια ακόμα φορά η φωτιά στα Βίλια: Δεκάδες αεροπλάνα και ελικόπτερα, μέτριοι άνεμοι, υπερσυγκέντρωση δυνάμεων σε ΜΙΑ μεγάλη φωτιά και παρ’ όλα αυτά τζίφος βασικά.
Τίποτα δεν μπορεί να υποκαταστήσει τις έμπειρες σε ΔΑΣΙΚΕΣ πυρκαγιές επίγειες δυνάμεις. Αυτές μόνο αξιοποιούν και την δουλειά που κάνουν τα εναέρια μέσα.
Υ.γ. Ας πει κάποιος στους δημοσιογράφους τι είναι «αναζωπύρωση».

Λίγες ημέρες νωρίτερα, στις 17 Αυγούστου έκανε ακόμα μια εξαιρετικά επικριτική ανάρτηση με τίτλο «Στερνή μου γνώση…» μιλά για δυο χρόνια αδράνειας και γράφει:

  • «Αποζημιώσεις για σπίτια, για ζώα, για χαμένες δουλειές, για επιχειρήσεις κλπ κλπ. Και πέφτουν σαν την βροχή τα δις ενός καταχρεωμένου κράτους! Αυτά μάλιστα είναι επιπλέον των δις που δώσαμε για κατασβέσεις με δεκάδες αεροπλάνα και ελικόπτερα και των τεράστιων δαπανών που πρέπει να γίνουν για αποφυγή πλημμυρών και για αναδασώσεις! Το ένα εικοστό αυτών των πόρων να είχαν διατεθεί για ΠΡΟΛΗΨΗ οι μισές τουλάχιστον καταστροφές (για να μην πω τα 2/3) θα είχαν αποφευχθεί. ΤΩΡΑ, μετά δυο χρόνια αδράνειας, γίνονται κάποια βήματα για αναβίωση της Δασικής Υπηρεσίας ώστε να μπορεί να κάνει αυτή τη δουλειά. Αυτό όμως θα πάρει χρόνια. «Στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα»…

Ο Δημήτρης Κατσούδας ήταν σύμβουλος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη την περίοδο 1987-1991 και στη συνέχεια ο πρωθυπουργός πλέον Κων. Μητσοτάκης τον διόρισε στη θέση του Γενικού Γραμματέα Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος όπου παρέμεινε μέχρι το 1993.

Μετά την ήττα της ΝΔ ο Δημήτρης Κατσούδας ανέλαβε την θέση του Συμβούλου της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος την περίοδο 1994-1996 ενώ στη συνέχεια ανέλαβε σύμβουλος της Ντόρας Μπακογιάννη και στη θητεία της στη Βουλή και στο δημαρχιακό θώκο την περίοδο 2003-2006.

Το 2007 τοποθετήθηκε από τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή γενικός γραμματέας Ευρωπαϊκών Υποθέσεων με υπουργό Εξωτερικών την Ντόρα Μπακογιάννη, όπου παρέμεινε μέχρι το 2009.

Το 2010 συμμετείχε στο «Φόρουμ για την Ελλάδα», ενός κινήματος θετικού πολιτικού ακτιβισμού που συγκρότησε η Ντόρα Μπακογιάννη στο διάστημα που επί προεδρίας στη ΝΔ Αντώνη Σαμαρά είχε αποχωρήσει από το κόμμα.

Ο Δημήτρης Κατσούδας από το 2017 και μέχρι σήμερα είναι εκτελεστικός αντιπρόεδρος του ΚΕΦΙΜ, του Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών «Μάρκος Δραγούμης», που αποτελεί think tank «της φιλελεύθερης σκέψης» στην Ελλάδα, προτάσεις του οποίου υιοθετεί η ΝΔ και η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.