Οικονόμου: Θα μειωθεί δραστικά η τιμή του ρεύματος για όλους

 Οικονόμου: Θα μειωθεί δραστικά η τιμή του ρεύματος για όλους

«Τα όποια υπερκέρδη έχουν προκύψει, που έχουν εντοπιστεί από τη ΡΑΕ, θα επιστραφούν στον κόσμο», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ για τις αυξημένους λογαριασμούς ρεύματος.

Ο Γιάννης Οικονόμου εξήγησε πως με όσο δημοσιονομικό χώρο δημιουργήθηκε και όποια δυνατότητα υπάρχει, θα γίνει δεύτερη παρέμβαση από την κυβέρνηση σύμφωνα με την οποία αναμένεται να πέσει δραστικά η τιμή του ρεύματος για όλους.

Μάλιστα, είπε χαρακτηριστικά: «Δεν θα ξαναδούμε λογαριασμό που θα είναι 4 και 5 φορές πάνω».

Σχετικά με τις διακοπές ρεύματος, «κάναμε και εξακολουθούμε να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να μη μένει χωρίς ρεύμα ο κόσμος», διαβεβαίωσε, λέγοντας πως «κανένας λογαριασμός δεν κόβεται αν τον αφήσεις απλήρωτο μία φορά».

Έσπευσε να διευκρινίσει ότι τα μέτρα στήριξης για την ενέργεια θα είναι οριζόντια και για μεγάλο χρονικό ορίζοντα. «Με βάση την απόδοση της οικονομίας θα κάνουμε μια αποφασιστική παρέμβαση», είπε και προσέθεσε ότι οι τιμές θα διαμορφωθούν πιο κοντά στα δεδομένα που είχαμε πριν.

Σημείωσε ότι τα μέτρα στήριξης θα ισχύσουν και το Μάιο, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ανακοινώσει μια πολύ ουσιαστική παρέμβαση που θα έχει ως αποτέλεσμα τη δραστική μείωση στις τιμές της ενέργειας. «Το αμέσως επόμενο διάστημα θα δουν και οι επιχειρήσεις την ουσιαστική ενίσχυση του ρεύματος», ανέφερε.

Τέλος, αναφερόμενος στην επιδότηση καυσίμων, είπε ότι πάνω από 1 εκατ. πολίτες μπήκαν στην πλατφόρμα για να κάνουν αίτηση.

Παναγιώτης Δρίβας