Μαρινάκης: “Νέα σκληρά μέτρα εάν δεν συμμορφωθούν οι εμπλεκόμενοι”

 Μαρινάκης: “Νέα σκληρά μέτρα εάν δεν συμμορφωθούν οι εμπλεκόμενοι”

Tην αναβάθμιση της έρευνας για τις υποθέσεις αθλητικής βίας και διαφθοράς ζητούν από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου και ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης οι οποίοι πέρασαν το κατώφλι της Εισαγγελίας. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης προανήγγειλε μάλιστα νέα σκληρό μέτρα εάν δεν συμμορφωθούν οι παράγοντες του ποδοσφαίρου.

Οι δυο υπουργοί εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, προσκομίζουν όλα τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αρμόδιες αρχές προκειμένου να αξιολογηθούν από τη δικαιοσύνη με στόχο την αναζήτηση φυσικών και ηθικών αυτουργών όλων των εγκλημάτων που έχουν τελεστεί και να ερευνηθεί το ενδεχόμενο ύπαρξης εγκληματικών οργανώσεων που με πρόσχημα τον αθλητισμό δρουν διαπράττοντας αξιόποινες πράξεις.

Το ζητούμενο είναι αν περιστατικά οπαδικής βίας έχουν κοινά στοιχεία που οδηγούν σε ομάδες – οργανώσεις με εγκληματική δομή.

Κατά την αποχώρησή τους από τον Άρειο Πάγο, οι δύο Υπουργοί προχώρησαν σε δηλώσεις, με τον Γιάννη Βρούτση να αναφέρει: “Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κι εγώ βρεθήκαμε σε μία υψηλού συμβολισμού επίσκεψη για να καταθέσουμε ουσιαστικά στοιχεία που έχουν να κάνουν με την οπαδική βία. Είναι μεγάλος συμβολισμός γιατί είμαστε αποφασισμένοι να αποδείξουμε την αποφασιστικότητά μας να χρησιμοποιήσουμε όλα τα όπλα στη μάχη. Για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια στα γήπεδα και στους αθλητικούς χώρους. Έχουμε να κάνουμε με πραγματικά περιστατικά που αποδεικνύουν ότι η οπαδική βία συνδέεται διαχρονικά και με πρόσωπα, ξεπερνά πολλά πράγματα και έρχεται σήμερα να μπει και το στοιχείο της εγκληματικής οργάνωσης, μετά από ξυλοδαρμούς διαιτητών και άλλες καταγγελίες για πραγματικά περιστατικά. Η πολιτεία και η κυβέρνηση είναι εδώ παρούσα για να δώσει τέλος σε αυτή την πανδημία, αυτή τη μάστιγα”.

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Οικονόμου τόνισε: “Προσκομίσαμε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αρκετά σοβαρά στοιχεία και ζητήσαμε εκ μέρους της κυβέρνησης την αναβάθμιση της παρακολούθησης της διαδικασίας για να φτάσουμε στην εξάρθρωση και στην παραπομπή στη δικαιοσύνη τόσο των φυσικών όσο και των ηθικών αυτουργών παράνομων συμπεριφορών και περιστατικών που συνδέονται με αθλητική και οπαδική βία. Τα στοιχεία θα βοηθήσουν σε μία κατεύθυνση για να αντιμετωπίσουμε τις αγέλες των χούλιγκαν και όσους τους ανέχονται ή τους υποκινούν”.

Η κίνηση, η οποία είχε προαναγγελθεί από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη
δίνοντας το στίγμα των κυβερνητικών προθέσεων, παραπέμπει, όπως ανέφεραν αρμόδιες πηγές, στον τρόπο με τον οποίο ξετυλίχτηκε το κουβάρι της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής. Τότε η δικαιοσύνη είχε συνενώσει τις διάσπαρτες δικογραφίες για ενέργειες μελών της Χρυσής Αυγής με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στο εδώλιο και να καταδικαστούν για εγκληματική οργάνωση.

Ενδεικτική είναι η δήλωση του κ. Μαρινάκη ότι «η δικαιοσύνη θα διερευνήσει σε ποια έκταση δρουν στον ευρύτερο χώρο του επαγγελματικού αθλητισμού συμμορίες ή εγκληματικές οργανώσεις. Ποιοι χρηματοδοτούν, ενθαρρύνουν ή υποθάλπουν αυτήν την εγκληματική δραστηριότητα. Αν υπάρχουν κάποιοι που με τα όσα υποστηρίζουν δημόσια διαπράττουν αδικήματα διέγερσης σε παράνομες πράξεις».

Σχετικά Άρθρα