• 5 Αυγούστου, 2021

Οικογένεια Βασίλη Μάγγου: Μήνυση για κακοποίηση και βασανισμό

 Οικογένεια Βασίλη Μάγγου: Μήνυση για κακοποίηση και βασανισμό

Με μια σκληρή δήλωση ο πατέρας του 26χρονου ακτιβιστή Βασίλη Μαγγου, που έχασε πέρυσι τη ζωή του, ένα μήνα μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του από τα ΜΑΤ, ανακοίνωσε ότι κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου για κακοποίηση και βασανισμό. Ο Γιάννης Μάγγος αναφέρει ότι ο γιος του «κακοποιήθηκε και βασανίστηκε από αστυνομικούς», ενώ ακόμη δεν έχουν κοινοποιηθεί στην οικογένεια τα αποτελέσματα της ΕΔΕ, παρά τη δημόσια δέσμευση και του ίδιου του υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Στη δήλωσή του επισημαίνει ότι ο γιος του είχε στοχοποιηθεί επειδή είχε αναπτύξει πολιτική δράση και υπογραμμίζει ότι «οι βασανιστές του γνώριζαν πολύ καλά ότι ανήκε σε ευάλωτη ομάδα. Αντιμετωπίστηκε ρατσιστικά. Υπέστη βαριές σωματικές και ψυχικές, για την υγεία και τη ζωή του, βλάβες, ακυρώθηκε η προσωπικότητά του, δεν άντεξε την άδικη ταπείνωση, οδηγήθηκε στον θάνατο».

Υπενθυμίζεται ότι ο 26χρονος ακτιβιστής χτυπήθηκε άγρια από αστυνομικούς των ΜΑΤ, ενώ μετά από έναν μήνα περίπου έχασε τη ζωή του.

Η μήνυση έρχεται μετά την παρέμβαση του Γιάννη Μάγγου στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου, που πραγματοποιήθηκε σχετικά με την μήνυση του Άρη Παπαζαχαρουδάκη και του Ο.Μ, οι οποίοι επίσης έχουν καταγγείλει τον πολύωρο βασανισμό τους στη ΓΑΔΑ.