Ένταση σε πορεία φεμινιστικών οργανώσεων -Αναίτια επίθεση ΜΑΤ με χημικά (vid)

 Ένταση σε πορεία φεμινιστικών οργανώσεων -Αναίτια επίθεση ΜΑΤ με χημικά (vid)

Ρίψη χημικών αλλά και χυδαίες εκφράσεις σε όσες και όσους συμμετείχαν στην φεμινιστική πορεία που πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα επεφύλαξε η αστυνομία λίγες ημέρες μετά τη γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα. Η αστυνομία επιτέθηκε με χημικά και γκλοπ στο ύψος της Βουκουρεστίου. Ένα μέρος της πορείας αναγκάστηκε να τρέξει για να προφυλαχθεί κι επανενώθηκε αργότερα με τη διαδήλωση για να ολοκληρωθεί η κινητοποίηση στα Προπύλαια.

Περιστατικά με χημικά και γκλομπς σημειώθηκαν στη Βουλή και στην Πανεπιστημίου.

Συγκλονιστικός είναι ο διάλογος διαδηλώτριας με αστυνομικό, ο οποίος τη σπρώχνει με την ασπίδα. Η γυναίκα τον ρωτά «γιατί το έκανες αυτό;» Μάλιστα του ζητάει να της πει το όνομα του, λέγοντας του ότι εκείνη θα του πει το δικό της.

Σκοπός της σημερινής διαδήλωσης ήταν η καταγγελία της κρατικής αδιαφορίας για τις γυναικοκτονίες και η έλλειψη αποτελεσματικής προστασίας.

ΠΟΡΕΙΑ ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΕΣ

Βασικό αίτημα των διαδηλωτριών-ων να αναγνωριστεί η γυναικοκτονία νομικά ως έγκλημα, κάτι που η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά. 

Άνδρες των ΜΑΤ βρίσκονταν νωρίτερα σε όλο το μήκος της διαδήλωσης δικαιώνοντας τα συνθήματα των τελευταίων ημερών.

«Σε κάθε μας πορεία έχει αστυνομία, κανένας σας δεν βρέθηκε στη γυναικοκτονία» είναι μεταξύ των συνθημάτων που φωνάζουν οι γυναίκες που συμμετέχουν στην πορεία.

Σχετικά Άρθρα