• 18 Μαΐου, 2021

Ο Πολάκης αμφισβητεί ευθέως τον Τσιόδρα – “Άλλαξε η επιστημονική ομάδα άποψη σε τρία θέματα με πολιτική εντολή”

 Ο Πολάκης αμφισβητεί ευθέως τον Τσιόδρα – “Άλλαξε η επιστημονική ομάδα άποψη σε τρία θέματα με πολιτική εντολή”

Ευθέως αμφισβήτησε τον Σωτήρη Τσιόδρα ως προς τις αποφάσεις της επιτροπής για τον κοροναϊό και κατά πόσο κάποιες από αυτές ήταν προϊόν πολιτικής εντολής. Από το βήμα της Βουλής ο Παύλος Πολάκης απευθυνόμενος στον καθηγητή είπε:

«Να ρωτήσω τον φίλτατο Σωτήρη. Τον Τσιόρδα εννοώ. Ισχύει ή όχι ότι η επιστημονική επιτροπή άλλαξε με πολιτική εντολή την άποψή της σε τρία θέματα; Στο άνοιγμα των σχολείων, στο άνοιγμα του τουρισμού και στο άνοιγμα των γηπέδων;» 

Παράλληλα, υποστήριξε ότι και οι υπόλοιποι επιστήμονες που μετέχουν στην ειδική επιτροπή «υποκύπτουν σε πολιτικά παιχνίδια» καθώς όπως είπε δέχθηκαν να αλλάξουν τις εισηγήσεις τους σε τουλάχιστον τρία κρίσιμα ζητήματα -άνοιγμα σχολείων,  τουρισμού  και  γηπέδων- για την υγειονομική ασφάλεια των πολιτών.

«Η επιτροπή είχε πάρει αρνητική θέση για αυτά τα ζητήματα και την άλλαξε υποκύπτοντας σε πολιτικές πιέσεις. Εγώ δεν λέω ότι έχει πολιτική ευθύνη μια επιτροπή. Η κυβέρνηση έχει την πολιτική ευθύνη. Όμως οι πραγματικοί επιστήμονες δεν υποκύπτουν σε πολιτικές πιέσεις και οδηγίες. Λένε και επιμένουν στις απόψεις τους. Είναι ισχυρή η καταγγελία που κάνω. Έφυγαν άτομα από την επιτροπή γιατί δεν άντεξαν αυτές τις παρεμβάσεις» είπε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας και γιατρός.

Ακόμα, ο ίδιος σχολιάζοντας την συνέντευξη τύπου που έδωσε ο πρωθυπουργός με τον κ. Τσιόδρα είπε: «Τι είναι αυτό που ακούσαμε σήμερα; Ότι τα μικρά παιδιά δεν κολλάνε. Τι επιστημονικές αρλούμπες είναι αυτές κ. Σωτήρη μου; Δεν μπορώ να βλέπω την ιατρική επιστήμη να μπαίνει στην υπηρεσία της πολιτικής προπαγάνδας. Δεν θα δουλευόμαστε εδώ μέσα με επιστημονικές αρλούμπες».