• 27 Ιανουαρίου, 2022

Ο Ερντογάν υπέγραψε 15 συμφωνίες με τον εμίρη του Κατάρ

 Ο Ερντογάν υπέγραψε 15 συμφωνίες με τον εμίρη του Κατάρ

Η Τουρκία και το Κατάρ υπέγραψαν την Τρίτη 15 νέες συμφωνίες για την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, μεταδίδει το τουρκικό κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Εμίρης του Κατάρ Σεΐχης Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι συμμετείχαν στην τελετή υπογραφής 12 συμφωνιών σε διάφορους τομείς, όπως το εμπόριο, οι επενδύσεις, η ανάπτυξη, ο πολιτισμός, η νεολαία, ο αθλητισμός, η διπλωματία, η υγεία, οι θρησκευτικές υποθέσεις και τα ΜΜΕ.

Μνημόνιο κατανόησης για τη διαχείριση καταστροφών και έκτακτης ανάγκης και συμφωνία για τη θέσπιση θεσμικής συνεργασίας μεταξύ του τουρκικού Φόρουμ Διπλωματίας της Αττάλειας και του Φόρουμ της Ντόχα του Κατάρ υπεγράφη επίσης μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Οργανισμός Ανάπτυξης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της Τουρκίας (KOSGEB) και η Τράπεζα Ανάπτυξης του Κατάρ υπέγραψαν επίσης μνημόνιο κατανόησης.

Υπεγράφη επίσης συμφωνία μεταξύ του Τουρκικού Ινστιτούτου Προτύπων (TurkStat) και του Γενικού Οργανισμού Τυποποίησης του Κατάρ.

Άλλο ένα μνημόνιο συνεργασίας υπεγράφη μεταξύ του Γραφείου Επενδύσεων της προεδρίας της Δημοκρατίας της Τουρκίας και της Ένωσης Επιχειρηματιών του Κατάρ.

Το πρακτορείο Anadolu και το Πρακτορείο Ειδήσεων του Κατάρ αναμένεται επίσης να υπογράψουν συμφωνία συνεργασίας στον τομέα των μέσων ενημέρωσης.

Μετά την τελετή υπογραφής, ο Ερντογάν και ο Αλ Θάνι αναμένεται να παραστούν στην 7η συνάντηση της Ανώτατης Στρατηγικής Επιτροπής Τουρκίας-Κατάρ.