Νύχτα έντασης στα Εξάρχεια – Καταγγελίες για υπέρμετρη βία των ΜΑΤ – Πληροφορίες για αστυνομικό που τραβάει όπλο (εικόνες, vid)

 Νύχτα έντασης στα Εξάρχεια – Καταγγελίες για υπέρμετρη βία των ΜΑΤ – Πληροφορίες για αστυνομικό που τραβάει όπλο (εικόνες, vid)

Ένταση επικράτησε το βράδυ στα Εξάρχεια μεταξύ αστυνομικών των ΜΑΤ και ομάδας ατόμων που πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία.

Σύμφωνα με την αστυνομία, μετά το τέλος συγκέντρωσης κατά των βιασμών στο ύψος της οδού Στουρνάρη, οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και άλλα αντικείμενα εναντίον αστυνομικών που βρίσκονταν στο σημείο. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ οι αστυνομικοί προχώρησαν σε τουλάχιστον 15 προσαγωγές ατόμων.

Ωστόσο, υπήρξαν καταγγελίες για υπέρμετρη αστυνομική βία:

  • Ομάδα διαδηλωτών κατέφυγε σε καφενείο, με αποτέλεσμα τα ΜΑΤ να το περικυκλώσουν και να προχωρήσουν σε προσαγωγές μέσα από το κατάστημα.

Διμοιρίες των ΜΑΤ επιχείρησαν να εμποδίσουν την πορεία φεμινιστικών οργανώσεων κατά της έμφυλης βίας.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χημικών, κάνοντας την ατμόσφαιρα αποπνικτική, ενώ υπάρχουν δεκάδες καταγγελίες που κάνουν λόγο για ωμή βία των αστυνομικών κατά διαδηλωτριών. Παράλληλα, τον γύρο του διαδικτύου κάνει η εικόνα πολλών αστυνομικών των ΜΑΤ να έχουν πολιορκήσει καφενείο της περιοχής της πλατείας Εξαρχείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο πολιορκημένο καφενείο έφτασαν ισχυρές ομάδες των ΕΚΑΜ, εισαγγελικός λειτουργός και κλειδαράς προκειμένου να το ανοίξουν και να προσάγουν όσους βρίσκονταν μέσα. Μόλις οι αστυνομικές δυνάμεις εισήλθαν στο καφενείο προσήγαγαν όλους τους θαμώνες, καθώς ήδη απ’ έξω είχαν καταφτάσει μεταγωγικά της αστυνομίας, καθώς και ένα λευκό βανάκι χωρίς διακριτικά.

Παράλληλα, τόσο άτομα που βρίσκονταν στο σημείο, αλλά και φωτογραφίες που κυκλοφορούν στα social media κάνουν λόγο για αστυνομικό των ΜΑΤ που φέρεται να έβγαλε το όπλο του από τη θήκη.

Μάλιστα στο twitter κυκλοφορεί και μια φωτογραφία την οποία μεταδίδουμε με κάθε επιφύλαξη

Παναγιώτης Δρίβας