• 28 Ιανουαρίου, 2022

“Ντιμπέϊτ” για την ακρίβεια- Άδωνις: Καμία πραγματική αύξηση πέραν της ενέργειας- Χαρίτσης: Ιδού ο πίνακας με τις μεταβολές στις τιμές

 “Ντιμπέϊτ” για την ακρίβεια- Άδωνις: Καμία πραγματική αύξηση πέραν της ενέργειας- Χαρίτσης: Ιδού ο πίνακας με τις μεταβολές στις τιμές

Σε “ντιμπέϊτ” σχετικά με την ακρίβεια προχώρησαν σήμερα ατύπως ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης.

Στην ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας ότι η μοναδική αύξηση που έχει γίνει αφορά την ενέργεια και ότι η κυβέρνηση σκέφτεται να πάρει μέτρα ανακούφισης εάν συνεχιστεί η κρίση ενέργειας.

“Αν εξαιρέσεις το κόστος της ενέργειας, δεν υπάρχει καμία πραγματική αύξηση σε κανένα προϊόν στην Ελλάδα. Έχουμε διαθέσει 1,1 δις ευρώ από τον Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα και από το νέο έτος θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Ένα κομμάτι της αύξησης αναγκαστικά θα φτάσει στον καταναλωτή”, δήλωσε στο Mega.

Κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη άσκησε ο Αλέξης Χαρίτσης, σχετικά με τις αυξήσεις στα αγαθά και το κύμα ακρίβειας που μαστίζει τους πολίτες.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διαψεύσει τις δηλώσεις Γεωργιάδη, ο οποίος υποστήριξε το πρωί της Κυριακής ότι “δεν υπάρχει καμία πραγματική αύξηση σε κανένα προϊόν στην Ελλάδα, αν εξαιρέσεις την ενέργεια”.

“Καμία αύξηση πλην ενέργειας, δήλωσε ο Υπ. Ανάπτυξης. Την ώρα που ο πληθωρισμός βρίσκεται σε υψηλό 10ετίας, τα επίσημα στοιχεία αποτυπώνουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά, αλλά και την τεράστια απόσταση που χωρίζει την κυβέρνηση από την πραγματική ζωή”, έγραψε ο Αλέξης Χαρίτσης, παραθέτοντας πίνακα με τις μεταβολές των τιμών σε βασικά αγαθά και ενέργεια.