• 28 Νοεμβρίου, 2021

Νότια Κορέα: Στους 4 μήνες η τρίτη δόση σε πολίτες μεγαλύτερης ηλικίας

 Νότια Κορέα: Στους 4 μήνες η τρίτη δόση σε πολίτες μεγαλύτερης ηλικίας

Η Νότια Κορέα σχεδιάζει να μειώσει στους τέσσερις από τους έξι μήνες το διάστημα μέχρι την ενισχυτική δόση εμβολίου που χορηγείται σε πολίτες μεγαλύτερης ηλικίας καθώς προσπαθεί να ανακόψει την αύξηση στα σοβαρά περιστατικά, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

Αφού κατάφεραν να διατηρήσουν τις μολύνσεις σε σχετικά χαμηλά επίπεδα με μια επιθετική στρατηγική τεστ και ιχνηλάτησης, οι αρχές βρίσκονται τώρα αντιμέτωπες με άλμα στα κρίσιμα περιστατικά από τότε χαλάρωσαν αυτόν τον μήνα οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης στο πλαίσιο της πολιτικής «ζώντας με την COVID-19».

Πάνω από το 90% των ενηλίκων στη Νότια Κορέα έχει εμβολιαστεί, αν οι εκ διαφυγής μολύνσεις αυξάνονται μεταξύ των ηλικιωμένων, ασκώντας πιέσεις στο υγειονομικό σύστημα.

Έλληνας καθηγητής στη λίστα των επιστημόνων με τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως

Το κορεατικό Κέντρο για τον Έλεγχο και την Πρόληψη Νοσημάτων (KDCA) αποφάσισε να μειώσει σε τέσσερις μήνες το μεσοδιάστημα δόσεων για ενισχυτικά εμβόλια για πολίτες ηλικίας 60 ετών και άνω και για αυτούς που ζουν σε γηροκομεία και άλλες μονάδες για ευπαθείς πολίτες.

Οι πολίτες άνω των 50 και όσοι ανήκουν σε ομάδες που αποτελούν προτεραιότητα, όπως οι στρατιώτες, οι αστυνομικοί και οι πυροσβέστες, μπορούν τώρα να λάβουν μια ακόμα δόση πέντε μήνες μετά το τελευταίο τους εμβόλιο.

«Παρά το υψηλό ποσοστό εμβολιασμού μας, επιβεβαιώσαμε ξεκάθαρες αυξήσεις στις εκ διαφυγής μολύνσεις μεταξύ των μεγαλύτερων γενεών τέσσερις μήνες μετά τη λήψη του εμβολίου», ανέφερε η επικεφαλής του KDCA Τζεόνγκ Εουν-κιεονγκ.

«Υπάρχει επίσης αυξανόμενη ανάγκη για πρόσθετες δόσεις εμβολιασμού λόγω της φθίνουσας ανοσίας από τα στελέχη Δέλτα και ενώ περνά ο καιρός».

Το KDCA ανακοίνωσε χθες 3.187 νέα κρούσματα, τον υψηλότερο ημερήσιο απολογισμό από τα 3.270 που καταγράφηκαν στις 25 Σεπτεμβρίου, μεταξύ των οποίων και 522 πολύ σοβαρές μολύνσεις, αριθμός που επίσης αποτελεί ρεκόρ.

Πάνω από το 82% όλων των σοβαρών περιστατικών που καταγράφηκαν αυτή την εβδομάδα αφορούν ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας, συγκριτικά με το 65% ένα μήνα νωρίτερα, σύμφωνα με το KDCA.

Οι κλίνες των νοσοκομείων γεμίζουν με ταχείς ρυθμούς στη μητροπολιτική περιοχή της Σεούλ, με μόνο το 30% των μονάδων εντατικής θεραπείας να είναι ακόμα διαθέσιμο.

Σχεδόν 13,8 εκατ. άνθρωποι θα είναι σε θέση να λάβουν ενισχυτική δόση έως τα τέλη του έτους, ανέφερε το KDCA.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ