• 29 Ιανουαρίου, 2022

Νέα σύγχυση με τη βεβαίωση νόσησης – Κάτσης: Η πλατφόρμα δεν δέχεται το rapid test μόνο PCR

 Νέα σύγχυση με τη βεβαίωση νόσησης – Κάτσης: Η πλατφόρμα δεν δέχεται το rapid test μόνο PCR

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις και την ΚΥΑ που εκδόθηκε ένα εμβολιασμένος που χρειάζεται βεβαίωση νόσησης για την εργασία του θα αρκεί η δήλωση ενός θετικού rapid και όχι PCR να πάρουν άδεια από την εργασία τους. Στην πράξη όμως φαίνεται ότι το σύστημα δεν λειτουργεί με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί νέα σύγχυση.

Όπως επισημαίνει ο Μάριος Κάτσης Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, οι εργοδότες τους ζητούν βεβαίωση θετικού τεστ και στις πλατφόρμες δεν μπορεί να εκτυπωθεί αν δεν είναι pcr test.

Ο Μάριος Κάτσης συνοδεύει την ανάρτησή του και από τα σχετικά screenshot, στα οποία φαίνεται ότι η πλατφόρμα δεν αναγνωρίζει τα θετικά rapid test παρά μόνον τα θετικά pcr test.

Image
Image

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με ανάρτησή του, επισημαίνει ότι το επιτελικό ψηφιακό κράτος πάλι πιάστηκε απροετοίμαστο στην πανδημία και ταλαιπωρεί τους πολίτες ενώ καλεί τους αρμοδίους να κάνουν αλλαγές στην πλατφόρμα ώστε να μπορεί να γίνει εκτύπωση και του θετικού rapid test σε έγγραφο.

Παράλληλα ζητά να υπάρξει διασύνδεση της ΕΡΓΑΝΗ με τη βάση δεδομένων του ΕΟΔΥ για τα θετικά κρούσματα για να μην έχουν πρόβλημα με την εργασία τους οι εργαζόμενοι που νοσούν με κορωνοϊό και πρέπει να πάρουν άδεια.

Αναλυτικά η ανάρτηση του τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ

«Εκεί στο επιτελικό κράτος έχετε επαφή με τον πραγματικό κόσμο; Πολίτες που νοσούν διαμαρτύρονται ότι οι εργοδότες τους ζητούν βεβαίωση θετικού τεστ κ στις πλατφόρμες δεν μπορεί να εκτυπωθεί αν δεν είναι #PCRtest
Τροποποιήστε την πλατφόρμα ώστε να εξάγει βεβαίωση θετικού rapid σε έγγραφο ή να διαλειτουργεί η ΕΡΓΑΝΗ με την βάση δεδομενων του ΕΟΔΥ για τα θετικά #κρουσματα.
Το ψηφιακό κράτος πάλι πιάστηκε απροετοίμαστο στην πανδημία με το μπάχαλο να ταλαιπωρεί τους πολίτες».