Νέες καταγγελίες Κάτση για Πιτσίκα: “Ο Γεραπετρίτης την διόρισε στην επιτροπή Ελλάδα 2050”

 Νέες καταγγελίες Κάτση για Πιτσίκα: “Ο Γεραπετρίτης την διόρισε στην επιτροπή Ελλάδα 2050”

Νέα αποκάλυψη για τη στενή συνεργάτιδα του πρωθυπουργού Ρεβέκκα Πιτσίκα  από τον Τομεάρχη Ψηφιακής Διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μάριο Κάτση.

«Η κ. Ρεβέκκα Πιτσίκα εκτός από τις 400.000€ που πήρε για συμβουλευτικές υπηρεσίες ώστε να προσλαμβάνει συμβούλους από Δημόσιους Φορείς (ΕΡΤ, ΑΔΜΗΕ, ΕΛΤΑ), εκτός από τον διορισμό της από τον Ν. Δένδια στον Οργανισμό Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων εποπτευόμενο φορέα του Υπουργείου Εξωτερικών φαίνεται πως έχει και άλλα ταλέντα με ορίζοντα…τριαντακονταετίας!», σημειώνει.

Όπως αποκαλύπτει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ «ο Υπουργός Επικρατείας κ. Γεραπετρίτης με απόφασή του (Τεύχος B’ 1603/04.04.2022) διόρισε την κ. Πιτσίκα σε Ομάδα Εργασίας για την επεξεργασία και υποβολή εισηγήσεων, προτάσεων και μελετών προς υποβοήθηση του έργου της Ειδικής Γραμματείας αναφορικά με την εκπόνηση της έκθεσης «Ελλάδα 2050».

«Δεν αμφισβητούμε ότι η διορατικότητα στην πολιτική είναι μεγάλο χάρισμα», υπογραμμίζει ο κ. Κάτσης και απευθυνόμενος στον Γιώργο Γεραπετρίτη και συνολικά στην κυβέρνηση ερωτά.

https://twitter.com/marios_katsis/status/1585961946381111296

«Τι ακριβώς θα κάνει η επιτροπή Ελλάδα 2050 που συστήσατε και ποια ακριβώς προσόντα της εν λόγω κυρίας αξιολογήσατε ως κατάλληλα για τη θέση; Ότι είναι θιασώτης του αντικρατισμού και της ιδιωτικής οικονομίας ενώ αφαιμάζει το δημόσιο ταμείο των δοκιμαζόμενων πολιτών όπως κάθε νεοφιλελεύθερος που σέβεται τον εαυτό του; Ή μήπως αξιολογήσατε ως απολύτως επιτυχημένο το μητρώο στελεχών της Νέας Δημοκρατίας που κατήρτισε για λογαριασμό του Κ. Μητσοτάκη, αφού εντέλει η πλειοψηφία τους βρήκε τελικά «νέες και καλές θέσεις εργασίας» σαν golden boys and girls του Δημοσίου;

Πριν σπεύσει η κυβέρνηση να κρυφτεί πίσω από τη δικαιολογία ότι η θέση αυτή είναι άμισθη, να μας απαντήσει τι αποτέλεσμα θα παράξει αυτή η μελέτη-εισήγηση της ομάδας εργασίας «Ελλάδα 2050». Μήπως ετοιμάζετε νέο ρεσάλτο στα χρηματοδοτικά εργαλεία με νέα φωτογραφικά έργα; Μήπως σε επόμενο στάδιο ετοιμάζατε και ειδικό προϋπολογισμό στην ομάδα αυτή;»

«Πάντως η κ. Πιτσίκα είναι πρότυπο «αριστείας» και εργατικότητας για τα νέα παιδιά που μένουν άνεργα επειδή δεν ξέρουν να «συντάξουν βιογραφικό»! Όλη μέρα στο μεροκάματο ως αυτοδημιούργητη: Από ΔΣ σε ομάδα εργασίας και από φορέα σε φορέα για αναθέσεις και διαγωνισμούς. Και στον ελεύθερο της χρόνο το μητρώο στελεχών ΝΔΆριστα να της βάλετε κ. καθηγητά!», επισημαίνει με νόημα ο τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Υ.Γ.: Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας και όζει! Ευτυχώς όχι για πολύ, ο ελληνικός λαός δεν θα κανονικοποιήσει με την ψήφο του τις «γαλάζιες ακρίδες», καταλήγει χαρακτηριστικά ο Μάριος Κάτσης.

https://twitter.com/marios_katsis/status/1585961966711062534

Οι προηγούμενες καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ για την κ. Πιτσίκα

Η Ρεβέκκα Πιτσίκα, η οποία είναι CEO της εταιρείας People for Business φέρεται σύμφωνα με τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ να έχει εισπράξει με απευθείας αναθέσεις συνολικά πάνω από 400 χιλιάδες ευρώ από ΕΛΤΑ, ΕΡΤ και ΑΔΜΗΕ.Σχετικό είναι και το ρεπορτάζ του avgi.gr, όπως και η εκτενής απάντηση της εταιρείας.

Αναλυτικά, όπως επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ:

Στην επίσημη ιστοσελίδα της Νέας Δημοκρατίας καταγράφεται ως “Επικεφαλής του Μητρώου Στελεχών”.

Στο αναρτημένο βιογραφικό αναφέρεται: Η Ρεβέκκα Πιτσίκα είναι CEO της People for Business (PfB). Διαθέτει πολυετή εμπειρία, ως στέλεχος στο χώρο του ανθρώπινου δυναμικού, σε γνωστές ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις. Το 2007 ολοκλήρωσε τον κύκλο της ως στέλεχος και προχώρησε στην ίδρυση της People for Business. Εχει κερδίσει το «Βραβείο Καλύτερου Νέου Επιχειρηματία Στέλιος Χατζηιωάννου, Ελλάδα 2012», και το 2014 επιλέχθηκε για το International Visitor Leadership Program (IVLP) του State Department στην Αμερική, με βασικό θέμα την Επιχειρηματικότητα, εκπροσωπώντας την Ελλάδα.

Από το 2016 έχει αναλάβει την υλοποίηση του Μητρώου Στελεχών της Νέας Δημοκρατίας. Το 2019 συμπεριελήφθη για δεύτερη φορά στη λίστα των Most Powerful Women του περιοδικού FORTUNE για την Ελλάδα. Παράλληλα, είναι ιδρυτικό μέλος του ελληνικού παραρτήματος του Entrepreneurship Organization, μέλος ΔΕ του Τομέα Ηγεσίας της ΕΕΔΕ, ενεργό μέλος σε αντίστοιχες επαγγελματικές ενώσεις και έχει συμμετάσχει ως κεντρική ομιλήτρια και συντονίστρια σε πλήθος συνεδρίων εντός και εκτός Ελλάδας.

Όπως αναφέρει και το επίσημο βιογραφικό της, η κα Πιτσίκα είναι CEO (αλλά και πρόεδρος) της People For Business.

Η εταιρία PEOPLE FOR BUSINESS ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ έχει ως ημερομηνία σύστασης (όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχουν κατατεθεί στο ΓΕΜΗ) την 6η Μαρτίου του 2007.

Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος από την 5η Αυγούστου του 2021 μέχρι την 10η Σεπτεμβρίου του 2022 είνα η Ρεβέκκα Πιτσίκα.

Από τη Γενική Συνέλευση του Σεπτεμβρίου του 2022 μαθαίνουμε ότι “αποτελέσματα προ φόρων της εταιρείας σε κέρδη ύψους 641 χιλ. ευρώ περίπου (2021) έναντι κερδών ύψους 87 χιλ. ευρώ περίπου της προηγούμενης χρήσης (2020)”.

Πιο πριν διαβάζουμε: Μέσα σε αυτό το δύσκολο περιβάλλον η πορεία της εταιρείας λαμβάνοντας υπόψη τις εξελίξεις του χώρου όπου δραστηριοποιείται χαρακτηρίζεται ικανοποιητική και προσβλέπει σε μια αυξητική πορεία.

Στις 26 Αυγούστου του 2022 συστήνεται η εταιρία PEOPLE FOR BUSINESS EXECUTIVE SERVICES Α.Ε. με πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο και πάλι τη Ρεβέκκα Πιτσίκα η οποία, όπως είναι λογικό, έχει διαφορετικό AΦΜ από την PEOPLE FOR BUSINESS ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ.

Το 90% της δεύτερης εταιρίας ανήκει στην PEOPLE FOR BUSINESS ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ και το άλλο 10% στη Ρεβέκκα Πιτσίκα. Το συνολικό της μετοχικό κεφάλαιο ανέρχεται στα 25.000 ευρώ.

Οι τρεις συμβάσεις τις οποίες αποκάλυψε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης αφορούν τα ΕΛΤΑ, τον ΑΔΜΗΕ και την ΕΡΤ.

Στις 27 Αυγούστου του 2022 το διοικητικό συμβούλιο των ΕΛΤΑ ΑΕ (με έγγραφο που ανέβηκε στη Διαύγεια υπό τον τίτλο “Αποφάσεις Διοικητικού Συμβουλίου”) ενημέρωνε ότι η εταιρία People For Business ανέλαβε το έργο “Συμβουλευτικές Υπηρεσίες Κάλυψης Θέσεων Συμβούλων/ Ειδικών Συνεργατών” μετά από διαγωνιστική διαδικασία στην οποία εκτός από την εν λόγω εταιρία, πήρε μέρος και άλλη μία, η Spengler Fox.

Η προσφορά της People For Business ανερχόταν στις 287.000 και με τον ΦΠΑ έφτανε στις 355.880 ευρώ.

Η κυρία Πιτσίκα εκτός από δεξί χέρι του Κυριάκου Μητσοτάκη, επικεφαλής του Μητρώου Στελεχών της ΝΔ, η οποία διορίστηκε σύμβουλος στο γραφείου του ως προέδρου της ΝΔ για θέματα αξιολόγησης στελεχιακού δυναμικού με προσωπική του απόφαση, έχει θέση και σε εποπτευόμενο φορέα του υπουργείου Εξωτερικών.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του Νίκου Δένδια στις 13 Νοεμβρίου 2019, η Ρεβέκκα Πιτσίκα διορίστηκε μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (ΟΑΕΠ), με τη θητεία της να είναι τριετής.

Έγγραφο

«Πολυ-εργαλείο η κυρία Ρεβέκκα Πιτσίκα. Δε φτάνει που πήρε μεχρι στιγμής μισό εκατ. ευρώ αναθεσούλες από το Δημόσιο, είναι και διορισμένη από το 2019, με απόφαση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στον Οργανισμό Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων. Ούτε τώρα την ξέρετε; Και όλα αυτά επειδή έφτιαξε ένα μητρώο στελεχών στη ΝΔ που δε λειτούργησε ποτέ» σχολίασε καυστικά ο τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Μάριος Κάτσης.

Οι εποπτευόμενοι φορείς του υπουργείου Εξωτερικών, σύμφωνα με το άρθρο 14 του ν. 4781/2021, είναι οι εξής:

α) Ελληνική Εθνική Επιτροπή UNESCO (αρμοδιότητα Ε3),

β) Διεθνές Κέντρο Μελετών Ευξείνου Πόντου (αρμοδιότητα Β4),

γ) Ελληνικό Ινστιτούτου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών Βενετίας (αρμοδιότητα Ε3),

δ)Ελληνική Εταιρία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε. (αρμοδιότητα Γενικής Γραμματείας ΔΟΣ & Εξωστρέφειας) και

ε) Οργανισμός Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (αρμοδιότητα Γενικής Γραμματείας ΔΟΣ & Εξωστρέφειας).

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο gov.gr, «στον Οργανισμό Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (ΟΑΕΠ), έχοντας ως γνώμονα την ανάδειξη και την κάλυψη των αναγκών κάθε εξαγωγικής επιχείρησης, παρέχονται υπηρεσίες ασφάλισης πιστώσεων με ταυτόχρονη χρηματοδότηση, με απλές διαδικασίες.

Ο Οργανισμός μπορεί να ασφαλίσει, να εγγυάται ή να αντασφαλίσει πιστώσεις προερχόμενες από:

  • Εξαγωγές εμπορευμάτων ή παροχή υπηρεσιών που δημιουργήθηκαν ή απέκτησαν προστιθέμενη αξία στην Ελλάδα,
  • Εκπόνηση μελετών  και σχεδίων, επίβλεψη ή / και ανάληψη εκτέλεσης τεχνικών έργων σε όλο τον κόσμο, από ελληνικές επιχειρήσεις ‘η κοινοπραξίες με συμμετοχή  ελληνικών επιχειρήσεων,
  • Ναυπηγήσεις ή επισκευές πλοίων που  γίνονται σε Ελληνικά Ναυπηγεία,
  • Άμεσες επενδύσεις εξωτερικού που πραγματοποιούνται από ελληνικές επιχειρήσεις».

Αναλυτικά η απόφαση

Απόφαση
Απόφαση
Απόφαση
  • Στις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ για απευθείας αναθέσεις έργων αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από δημόσιους φορείς απάντησε η Ρεβέκκα Πιτσίκα, συνεργάτιδα του Κυριάκου Μητσοτάκη και διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας People for Business, η οποία έκανε λόγο για συκοφαντίες και ψεύδη του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά η απάντηση της People for Business για την καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

«Με έκπληξη διαβάσαμε σήμερα τα δημοσιεύματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τον τρόπο ανάληψης έργων της εταιρείας μας από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Η People for Business δραστηριοποιείται από το 2007, με πολλές και σημαντικές διακρίσεις και βραβεία, στην πολυετή πορεία της – με πιο σημαντική διάκριση, την εμπιστοσύνη των συνεργατών της για την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχει.

»Πράγματι η εταιρεία μας αναπτύσσεται και αναλαμβάνει σημαντικά έργα στον τομέα που εξειδικεύεται, την επιλογή και ανάπτυξη στελεχών, καθώς και την στρατηγική ανθρώπινου δυναμικού, με ένα κύκλο εργασιών που αθροιστικά για την τελευταία τριετία θα ξεπεράσει τα 5,5 εκ. ευρώ.

»Σε αυτό τον κύκλο εργασιών, η συμμετοχή των έργων που έχουμε αναλάβει από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα κυμαίνεται μεσοσταθμικά στο 16,5% – με το υπόλοιπο 83,5% να προέρχεται από τον ιδιωτικό τομέα. Και από αυτά τα έργα του ευρύτερου δημόσιου τομέα, το 80% το αναλάβαμε μέσα από διαγωνιστικές διαδικασίες, ενώ μόνο το 20% ήταν απευθείας αναθέσεις, λόγω του μικρού ύψους των έργων. Τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους.

»Δεν θα μπούμε στη διαδικασία να απαντήσουμε για τις αναθέσεις στην εταιρεία μας από τα ΕΛΤΑ, τον ΑΔΜΗΕ ή την ΕΡΤ. Θα προτείναμε όμως στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να διερευνούν καλύτερα, πριν βγουν συκοφαντικά δημοσιεύματα που είναι προφανέστατα ψευδή. Γιατί αν η έρευνα ήταν καλύτερη, θα διαπιστωνόταν ότι και στις 3 περιπτώσεις στα μεγάλα έργα υπήρξαν διαφανείς διαγωνιστικές διαδικασίες.

»Απευθείας αναθέσεις από τα ΕΛΤΑ αφορούν 2 μεμονωμένα έργα, που συνολικά δεν ξεπερνούν τα € 20.000,00. Καθώς όμως πολλές άλλες εταιρείες έχουν αναλάβει έργα είτε μέσα από διαγωνιστικές διαδικασίες είτε με απευθείας αναθέσεις πραγματικά αναρωτιόμαστε για ποιο λόγο στοχοποιείται η People for Business, μια ελληνική εταιρεία που συμβάλει στην οικονομία της χώρας, δημιουργώντας θέσεις εργασίας, μέσα από την ανάπτυξή της.

Πρώτη φορά

»“Έχουμε συμμετάσχει αρκετές φορές – και την τελευταία τριετία – ως εταιρεία σε διαγωνισμούς για έργα του δημόσιου ή ιδιωτικού τομέα – κάποιους τους έχουμε κερδίσει, κάποιους τους έχουμε χάσει. Όμως προσωπικά και ως επαγγελματίας στον χώρο του HR εδώ και 25 χρόνια, πρώτη φορά έρχομαι αντιμέτωπη με τέτοιου είδους συμπεριφορές που με στεναχωρούν και με απογοητεύουν. Και για το λόγο αυτό, θα θέλαμε να διαβεβαιώσουμε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι ως People for Business θα κινηθούμε νομικά ενάντια σε όσους μας συκοφαντούν, ως απάντηση στα προφανή ψεύδη που γράφουν για την εταιρεία μας”, επισημαίνει η Ρεβέκκα Πιτσίκα, CEO της People for Business.

Σχετικά Άρθρα