Κάτσης για Πιερρακάκη: “Ούτε λέξη για την ταμπακιέρα”

 Κάτσης για Πιερρακάκη: “Ούτε λέξη για την ταμπακιέρα”

«Ο κ. Πιερρακάκης επιτέλους άφησε την τακτική του κρυπτόμενου που δεν απαντά ποτέ και σε τίποτα και επέλεξε μια άλλη: Να κρυφτεί στην επιφάνεια. Αυτό γιατί στην μακροσκελή του ανακοίνωση δεν είπε λέξη για την ταμπακιέρα και κατέφυγε σε αυτοαναφορικές γενικολογίες», σημειώνει ο τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, Μάριος Κάτσης, απαντώντας στα όσα δήλωσε νωρίτερα ο υπουργός.

Ο κ. Κάτσης υπενθυμίζει στον Κυριάκο Πιερρακάκη, με την ανακοίνωσή του, «τα ερωτήματα που έκανε πως δεν άκουσε», όπως υποστηρίζει.

Τα ερωτήματα του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Κ. Πιερρακάκη

Και παραθέτει μία σειρά ερωτημάτων:

«Έχει να πει κουβέντα για τις απευθείας αναθέσεις χιλιάδων ευρώ, τη μία σε ιδιοκτήτη δημοσκοπικής εταιρείας, την άλλη σε γαλάζιες ακρίδες όπως ο Πάτσης και η Πιτσίκα και την ανάθεση έργου, χρημοτοδοτούμενου από το Ταμείο Ανάκαμψης, σε συμβουλευτική που συνέταξε το σχέδιο απορρόφησής του, γεγονός που ερευνά και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μετά από ερώτηση του ευρωβουλευτή Δ. Παπαδημούλη;

»Τι σχέση έχουν οι παραπάνω αναθέσεις, όλες από εποπτευόμενους φορείς του Υπουργείου που προΐσταται, με την διαχείριση της πανδημίας, για την οποία μάλιστα καυχιέται αλαζονικά πως έσωσε χιλιάδες ζωές, ενώ η Ελλάδα είναι πρώτη σε νεκρούς ανά εκατομμύριο σε όλη τη Δυτική Ευρώπη;

»Επιπροσθέτως, αν μόνο το 2% του συνολικού προϋπολογισμού των έργων του Υπουργείου Ψηφιακής είναι με απευθείας αναθέσεις, μπορεί να μας απαντήσει τι ποσοστό του συνόλου των συμβάσεων του Υπουργείου και των εποπτευόμενων φορέων του είναι με τη διαδικασία των απευθείας αναθέσεων και των κλειστών διαγωνισμών, που οφείλουν να χρησιμοποιούνται σε εξαιρετικές περιπτώσεις όπως ορίζει ο 4412/2016 και όχι η ΠΝΠ του covid19 που έχει παρατείνει πολλάκις;».

Μάλιστα, ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει στην ανακοίνωσή του ως εξής: «Όσο για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ ανήκει σε αυτούς που γκρεμίζουν τον εθνικό στόχο της Ψηφιακής μετάβασης και όχι σε αυτούς που χτίζουν, να του υπενθυμίσουμε ότι πατάει πάνω στο έργο του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν το λέμε εμείς, αλλά ο ίδιος από το βήμα της Βουλής».

Δείτε το βίντεο που παραθέτει ο κ. Κάτσης, το οποίο περιλαμβάνει δηλώσεις του Κυριάκου Πιερρακάκη στη Βουλή:

Σχετικά Άρθρα