• 3 Δεκεμβρίου, 2020

Ν.Φίλης:” Να έρθει στην Βουλή η σύμβαση με την Cisco για την τηλεκπαίδευση”

 Ν.Φίλης:” Να έρθει στην Βουλή η σύμβαση με την Cisco για την τηλεκπαίδευση”

«Η τηλεκπαίδευση είναι ένα αναγκαίο μέτρο όταν έχουμε πανδημία, δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη φυσική διδασκαλία. Όφειλε η κυβέρνηση να διασφαλίσει αυτή τη δυνατότητα, ήδη από την Άνοιξη. Όλες οι χώρες έκαναν δύο πράγματα αναβάθμισαν το σύστημα τηλεκπαίδευσης και δεύτερον έγιναν συμβάσεις με όλες τις ενδιαφερόμενες εταιρείες όχι μόνο με μία. Εδώ επελέγη μόνο μία η Cisco» δήλωσε στον Realfm 97,8 ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης.

«Κάναμε με μία μόνο εταιρεία αποκλειστική σύμβαση, ζητήσαμε αυτή τη σύμβαση στη Βουλή και το αρνήθηκε η υπουργός. Το ζητάει τώρα το ΚΙΝΑΛ, θα το ζητήσουμε ξανά και εμείς, πρέπει να έρθει η σύμβαση στη Βουλή, τι πήρε και τι έδωσε η Cisco.

Είναι κρίσιμο θέμα αυτό και τώρα που υπάρχει αδυναμία της Cisco να ανταποκριθεί στη συμβατική της υποχρέωση, τι ζητάει το ελληνικό δημόσιο.

Κίτρινη κάρτα ή “χάδι” ; Όλο το παρασκήνιο στην Κουμουνδούρου για τον Παύλο Πολάκη

Χθες ο κ. Πέτσας βγήκε και μίλησε ως εκπρόσωπος της Cisco και όχι του ελληνικού δημοσίου.

Δεύτερον, ζητήσαμε εξ αρχής να υπάρχει ενίσχυση του συστήματος δημόσιας εκπαίδευσης. Δεν έγινε. Τρίτον, η κ. Κεραμέως έχει μια προϊστορία, την Άνοιξη όταν άνοιξαν τα σχολεία, η εντολή ήταν τα σχολεία να ανοίξουν τον Σεπτέμβριο με υγειονομικές συνθήκες, δεν πήρε κανένα μέτρο. Οι ειδικοί έλεγαν να υπάρξει αραίωση, ούτε αυτό έγινε» συμπλήρωσε.

«Με αυτή την υπουργό είναι δυνατόν να προχωρήσει η εκπαίδευση; Με ένα πνεύμα που λέει σε κάθε πρόβλημα έχω μια τιμωρία; Δεν έχει λύση, έχει μια τιμωρία λέει. Γι’αυτό ζητάμε την παραίτησή της» κατέληξε.