Μυρίζει “μπαρούτι” στο 2ο ΕΠΑΛ Ευόσμου

 Μυρίζει “μπαρούτι”  στο 2ο ΕΠΑΛ Ευόσμου

Aπό νωρίς το πρωί μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ στον Εύοσμο έκλεισαν τις πόρτες με λουκέτα, προκειμένου να προχωρήσουν σε κατάληψη.

Τα παραπάνω αναφέρει το GRTimes τονίζοντας ότι από τις προηγούμενες μέρες η κατάσταση ήταν έκρυθμη, με σκηνές βίας και διαπληκτισμούς μεταξύ μαθητών και εξωσχολικών.

Υπενθυμίζεται ότι όπως κατήγγειλε η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας, το πρωί της Τρίτης σημειώθηκε απρόκλητη επίθεση ατόμων που φέρονται να ανήκουν στον εθνικιστικό χώρο εναντίον μαθητών, ειδικότερα «την ώρα που μαθητές του σχολείου καλούσαν σε γενική συνέλευση για να συζητήσουν το κάλεσμα των μαθητών στην κινητοποίηση της Πέμπτης 20/1, αλλά και τους όρους με τους οποίους άνοιξαν τα σχολεία μαζί με τις συνθήκες λειτουργίας του ΕΠΑΛ. Εκείνη την ώρα μερίδα μαθητών με εξωσχολικούς εμφανίστηκαν στην πόρτα του σχολείου άρχισαν να επιτίθενται λεκτικά στην αρχή και στη συνέχεια με χτυπήματα και προπηλακισμούς προσπαθούσαν να σταματήσουν κάθε συλλογική διαδικασία, κατέβασαν το πανό που ζητούσε “μόρφωση και υγεία για τους μαθητές”».

Μανώλης Δράκος