• 19 Σεπτεμβρίου, 2021

Μπουρλά: Η Pfizer ετοιμάζει νέο εμβόλιο που θα αποθηκεύεται σε απλό ψυγείο

 Μπουρλά: Η Pfizer ετοιμάζει νέο εμβόλιο που θα αποθηκεύεται σε απλό ψυγείο

Νέο πειραματικό εμβόλιο κατά του κοροναϊού, που θα μπορεί να αποθηκευτεί σε απλό ψυγείο, ετοιμάζει η Pfizer, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλό της, Άλμπερτ Μπουρλά.

Επί του παρόντος, τα φιαλίδια του εμβολίου κατά του κοροναϊού πρέπει να αποθηκεύονται στους -70 βαθμούς Κελσίου, γεγονός που καθιστά δύσκολη την αποθήκευσή τους.

Τι ισχύει με τους θανάτους εθελοντών για το εμβόλιο του κοροναϊού

Σε δηλώσεις που έκανε, ωστόσο, σε μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από τη Διεθνή Ομοσπονδία Φαρμακευτικών Κατασκευαστών και Ενώσεων, την Τρίτη, ο Μπουρλά τόνισε πως η εταιρεία αναπτύσσει ένα εμβόλιο που δεν θα χρειάζεται να διατηρείται σε μεγάλη ψύξη.

“Εργαζόμαστε πάνω σε μια νέα σύνθεση που θα μπορεί να αποφύγει την ψύξη στους -70 και θα μπορεί να αποθηκευτεί σε απλή ψύξη”, είπε. Επίσης, σημείωσε πως η εταιρεία μαζί με τον γερμανό συνεργάτη της BioNTech SE, θα είναι σε θέση να διανείμει 50 εκατομμύρια δόσεις έως το τέλος του έτους και 1,3 δισεκατομμύρια το 2021.

Ο Άμλπερτ Μπουρά προέτρεψε επιπλέον τους Αμερικανούς να εμβολιαστούν και “να μην γίνουν ο αδύναμος κρίκος που αφήνει τον ιό να εξαπλωθεί”.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν καθώς η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) δημοσίευσε μια ανάλυση δεδομένων κλινικών δοκιμών, που επιβεβαίωσε ότι το εμβόλιο της Pfizer πληροί όλες τις απαιτήσεις ασφάλειας και αποτελεσματικότητας και ενώ η Μεγάλη Βρετανία έγινε η πρώτη χώρα όπου εμβολιάστηκαν με το συγκεκριμένο εμβόλιο ηλικιωμένοι πολίτες της.