• 6 Δεκεμβρίου, 2021

Μπογδάνος: Ζήτησε λεφτά για να μετέχει στην εξεταστική για την Λίστα Πέτσα

 Μπογδάνος: Ζήτησε λεφτά για να μετέχει στην εξεταστική για την Λίστα Πέτσα

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος πρότεινε σήμερα, στην πρώτη συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής που θα διερευνήσει τις «λίστες Πέτσα» και τις δημοσκοπήσεις της Opinion Poll, να πληρώνονται οι βουλευτές που συμμετέχουν σ’ αυτή.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής χαρακτήρισε ως λαϊκίστικη την αντίληψη που θέλει τα μέλη του κοινοβουλίου να μην πληρώνονται σε επιτροπές που αφορούν στη διαχείριση δημοσίου χρήματος.

«Για λόγους αρχής δεν ξέρω κατά πόσο είναι σώφρον να μην είναι αμειβόμενη η παρουσία μας στην εξεταστική. Είναι λαϊκίστικα τα κίνητρα αυτής της κατεύθυνσης. Δεν καταλαβαίνω γιατί οι εργασίες της επιτροπής να είναι διαφορετικές από αυτές της οδικής ασφάλειας και οι οποίες είναι αμειβόμενες! Γιατί να ισχύει το ένα και όχι στο άλλο», είπε και συνέχισε: «Ο συμβολισμός ότι ασχολούμαστε με δημόσιο χρήμα συνεπάγεται ότι να το κάνουμε χωρίς αμοιβή;».

Οι βουλευτές αποζημιώνονται με 75 ευρώ για τη συμμετοχή τους σε συγκεκριμένες κοινοβουλευτικές επιτροπές, το μισό ποσό δηλαδή απ’ όσο έπαιρναν το 2012, όταν ξεκίνησε να μειώνεται σταδιακά.