Μπιμπίλας μετά τον εισαγγελέα: Ο δρόμος ανοίγει για τη δικαιοσύνη

 Μπιμπίλας μετά τον εισαγγελέα: Ο δρόμος ανοίγει για τη δικαιοσύνη

Περίπου δύο ώρες κατέθετε ενώπιον του εισαγγελέα ο ηθοποιός και πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Σπύρος Μπιμπίλας, αναφορικά με καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης στον χώρο του θεάτρου. 

«Μία φράση θα πω και τίποτα αλλο. Μην περιμενετε να σας πούμε λεπτομέρειες ο δρομος ανοίγει για να ερευνήσει η δικαιοσύνη. Δεν απαντώ σε τίποτα» είπε λακωνικά ο κ. Μπιμπίλας, αποχωρώντας από την εισαγγελία.

Ο κ. Μπιμπίλας λόγω της θεσμικής του ιδιότητας, κλήθηκε να εισφέρει στο έργο της Δικαιοσύνης καταθέτοντας τις καταγγελίες που έχουν φτάσει στο Σωματείο των Ηθοποιών και στις οποίες περιγράφονται αδικήματα τα οποία δεν έχουν παραγραφεί.

Αυτό σημαίνει ότι οι καταγγελλόμενες πράξεις, με βάση το ποινικό μας δίκαιο, θεωρούνται «ζωντανές» και ως εκ τούτου μπορούν να διερευνηθούν και σε περίπτωση που στοιχειοθετηθεί η τέλεση αξιόποινης πράξης, ο εισαγγελέας να προχωρήσει στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του καταγγελλόμενου προσώπου.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες στα χέρια του προέδρου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών έχουν περιέλθει και στοιχεία που αφορούν στην πολύχρονη «εγκληματική», σύμφωνα και με το κατηγορητήριο, δράση του ήδη κατηγορούμενου για «βιασμό κατά συρροή» ηθοποιού – σκηνοθέτη, Δημήτρη Λιγνάδη.

Παναγιώτης Δρίβας