• 13 Μαΐου, 2021

Μπέττυ Νικολέση για Κιμούλη: “Κλαίγαμε στα καμαρίνια”

 Μπέττυ Νικολέση για Κιμούλη: “Κλαίγαμε στα καμαρίνια”

Η ηθοποιός Μπέττυ Νικολέση αποφάσισε να «σπάσει» τη σιωπή και να αναφερθεί δημόσια σε όσα βίωσε στην διάρκεια της παράσταση «Συρανό ντε Μπερζεράκ».

Η ίδια αποκάλυψε ότι είχε περάσει πολύ δύσκολες στιγμές στο πλευρό του Γιώργου Κιμούλη στα παρασκήνια του έργου αλλά και πάνω στη σκηνή.

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε η ηθοποιός το Τ-live ο Γιώργος Κιμούλης όταν ξεκίνησαν οι παραστάσεις αυτοσχεδίαζε στη σκηνή σε τέτοιο βαθμό ώστε να μην μπορούν οι υπόλοιποι να τον παρακολουθήσουν, έκανε γκριμάτσες με σκοπό να τους εκθέσει και χτύπαγε το χέρι στο τραπέζι προσβάλοντας τους -επί σκηνής- ότι είναι άρυθμοί. Αποτέλεσμα της συμπεριφοράς του ήταν αρκετοί ηθοποιοί να κλαίνε και να αναρωτιούνται πώς θα καταφέρουν να βγάλουν τη σεζόν.

Ραγδαίες εξελίξεις με επιστροφή σε lockdown: Κλείνουν τα καταστήματα, επιστρέφει το click away, παράταση στο άνοιγμα σχολείων

«Στο έργο αυτό ήμασταν 30 ηθοποιοί. Εγώ ήμουν πολύ νέα τότε, 27-28 χρόνια πίσω. Στον ίδιο θίασο υπήρχαν κι άλλοι τότε νέοι συνάδελφοι που σήμερα είναι καταξιωμένοι ηθοποιοί. Στη διάρκεια των προβών και μέχρι να ξεκινήσουν οι παραστάσεις, εκτός από την τιμή που αισθανόμασταν, ήμασταν όλοι μας ερωτευμένοι και γοητευμένοι από τον κύριο Κιμούλη. Όλα αυτά άλλαξαν με την πρώτη παράσταση. Υπήρξε μια πλήρης ανατροπή. Τίποτα από αυτά που κάναμε στις πρόβες, δεν γινόταν στην παράσταση» είπε χαρακτηριστικά.

Η Μπέττυ Νικολέση συνέχισε: «Αυτοσχεδίαζε. Καλό είναι να αυτοσχεδιάζεις, αλλά όχι σε βαθμό που ο άλλος να μην ξέρει τι να του απαντήσει. Όχι σε βαθμό του να σε πηγαίνει από την αρχή στο τέλος ξαφνικά και να χάνεις τα λόγια σου. Όχι σε βαθμό να σου χτυπάει το χέρι έτσι και να σου δίνει το ρυθμό μπροστά στον κόσμο, θεωρώντας σε άρυθμο. Να κάνει εκφράσεις μπροστά στον κόσμο γιατί εσύ τα έχανες και δεν ήξερες τι να απαντήσεις και να δείχνει στον κόσμο ότι είσαι ηλίθιος. Αυτό λέγεται έλλειψη σκηνικού ήθους. Πολλοί συνάδελφοι κλαίγαμε στα καμαρίνια και λέγαμε πώς θα βγάλουμε αυτή την παράσταση. Και ήταν και άντρες και μου κάνει εντύπωση ότι έχουν βγει μόνο γυναίκες»

Η Μπέττυ Νικολέση μάλιστα ξεκαθάρισε πως δεν είχε συμβεί στην εν λόγω παράσταση κανένα περιστατικό σωματικής βίας αλλά όταν του έλεγαν τα παραπονά τους και του ζητούσαν το «γιατί λειτουργούσε έτσι», ο ίδιος αντιδρούσε με το να τους κόβει την επικοινωνία. «Είχα πάει στο καμαρίνι του και του είχα πει ότι δεν μπορώ να λειτουργήσω έτσι. Παθαίνω πανικό. Την επόμενη ημέρα μου έκοψε την καλημέρα»