• 28 Φεβρουαρίου, 2021

Ραγδαίες εξελίξεις με επιστροφή σε lockdown: Κλείνουν τα καταστήματα, επιστρέφει το click away, παράταση στο άνοιγμα σχολείων

 Ραγδαίες εξελίξεις με επιστροφή σε lockdown: Κλείνουν τα καταστήματα, επιστρέφει το click away, παράταση στο άνοιγμα σχολείων

Όπως όλα δείχνουν η αύξηση των κρουσμάτων σήμανε συναγερμό και οι ειδικοί επιστήμονες στις συσκέψεις (Πέμπτη και Παρασκευή) θα αποφασίσουν επαναφορά αυστηρών περιοριστικών μέτρων με στόχο να προφυλάξουν το αποδυναμωμένο ΕΣΥ το οποίο αρχίζει και πάλι να πιέζεται.

Έτσι με βάση και το μήνυμα του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο, ο οποίος εμμέσως πλην σαφώς, μίλησε για τα νέα μέτρα, αύριο οι ανακοινώσεις μετά τη σύσκεψη των λοιμωξιολόγων θα είναι προς αυτήν την κατεύθυνση.

Όπως λένε οι πληροφορίες του libre τα μέτρα θα αφορούν σίγουρα την Αττική όπου παρουσιάζεται αύξηση των κρουσμάτων σε πολύ ανησυχητικό βαθμό (ένα βήμα πριν το “κόκκινο”) ενώ μένει να δούμε αν θα έχουν γενικό χαρακτήρα.

Έτσι σύμφωνα με τις ίδιες πηγές αναμένεται να ανακοινωθεί κλείσιμο των καταστημάτων και επαναφορά του click away, απομακρύνεται το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας των χιονοδρομικών, ενώ αναβάλλεται το άνοιγμα γυμνασίων και Λυκείων.

Τα μέτρα θα αφορούν σίγουρα την Αττική ενώ δεν είναι ακόμη σαφές αν θα είναι γενικού χαρακτήρα.

Για το θέμα των σχολείων πάντως υπάρχει προβληματισμός καθώς οι μαθητές στην Αττική είναι περισσότεροι από τους μισούς του γενικού συνόλου και πιθανόν η αναβολή να αφορά όλη τη χώρα.