• 19 Σεπτεμβρίου, 2021

Μητσοτάκης στη Μασσαλία: Οφείλουμε να προστατέψουμε το περιβάλλον της Μεσογείου

 Μητσοτάκης στη Μασσαλία: Οφείλουμε να προστατέψουμε το περιβάλλον της Μεσογείου

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, από τη Μασσαλία, απηύθυνε ομιλία την Παρασκευή στο πλαίσιο του συνεδρίου της Διεθνούς Ένωσης Διατήρησης Φύσης – IUCN (International Union for Conservation of Nature).

Κατά την ομιλία του, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «ως Ευρωπαίοι ηγέτες οφείλουμε να προσπαθήσουμε περισσότερο και να προστατέψουμε το περιβάλλον της Μεσογείου».
Δείτε την ομιλία του πρωθυπουργού

Νωρίτερα την Παρασκευή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρακάθησε σε γεύμα που παρέθεσε ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν στη Μασσαλία, προς τιμήν των υψηλών συμμετεχόντων στο συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Διατήρησης Φύσης – IUCN (International Union for Conservation of Nature) με θέμα «Μεσόγειος, μία υποδειγματική θάλασσα έως το 2030».

Στο γεύμα συζητήθηκαν οι προκλήσεις που αφορούν τη βιοποικιλότητα, με έμφαση στα δάση, στις θάλασσες και στους ωκεανούς.

Στο γεύμα συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Φρανς Τίμερμανς, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ και η Γενική Διευθύντρια της UNESCO, Οντρέ Αζουλέ, ηγέτες από τις συμμετέχουσες χώρες και ο ηθοποιός και Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της περιβαλλοντικής οργάνωσης Conservation International, Χάρισον Φορντ.