Μεθοδευμένη απομάκρυνση Χατζηθεοδοσίου καταγγέλλουν ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ

 Μεθοδευμένη απομάκρυνση Χατζηθεοδοσίου καταγγέλλουν ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ

Για μεθόδευση της απομάκρυνσης του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων κ. Χατζηθεοδοσίου κατηγορούν την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία (ΠΣ) και το Κίνημα Αλλαγής (ΚΙΝ.ΑΛ).

“Έχοντας μακρά εμπειρία εξωθεσμικών παρεμβάσεων, η κυβέρνηση Μητσοτάκη φαίνεται ότι μεθοδεύει ακόμα και την αποπομπή του Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων κ. Χατζηθεοδοσίου. Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση αυτή έχει δυσανεξία στην κριτική από όπου και αν αυτή προέρχεται” αναφέρει σε δήλωσή του ο τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Χαρίτσης. Και τονίζει: “Είναι σύμπτωμα μιας αυταρχικής και ανασφαλούς κυβέρνησης που βλέπει να οξύνεται το κύμα οργής για την αντικοινωνική και αναποτελεσματική της πολιτική”.

Αντίστοιχα πυρά εκτόξευσε και ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΚΙΝ.ΑΛ. Μιχάλης Κατρίνης.

“Η μεθοδευμένη προσπάθεια απομάκρυνσης του κ. Χατζηθεοδοσίου από τη θέση του Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων αποδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση τη συνεργασία και τη συνύπαρξη με τους κοινωνικούς εταίρους και τις παραγωγικές τάξεις.

Η Νέα Δημοκρατία δεν θέλει “ενοχλητικές” φωνές, δεν επιθυμεί ανθρώπους που διεκδικούν και έχουν ανεξάρτητη άποψη και θέση, δεν ανέχεται ανθρώπους που μπορούν με ενωτική διάθεση να υπερασπιστούν τον κλάδο τους, ο οποίος έχει υποστεί συντριπτικό πλήγμα από την πανδημική κρίση, την ακρίβεια και την κυβερνητική αδράνεια.

Η Νέα Δημοκρατία πιστεύει ότι οι επιμελητηριακοί θεσμοί πρέπει να δηλώνουν κομματική υποταγή, να συμφωνούν με την κυβέρνηση, να μη λένε τα πράγματα με το όνομα τους. Η καθεστωτική αυτή νοοτροπία εκδηλώνεται πλέον απροκάλυπτα. Δεν κρύβεται» τονίζει σε σχετική δήλωσή του.

“Με κάτι τέτοιες μεθοδεύσεις και πρακτικές, οι οποίες προφανώς τυγχάνουν και της έγκρισης-αν όχι της καθοδήγησης του Μεγάρου Μαξίμου-η Νέα Δημοκρατία πείθει όλο και λιγότερους ότι μπορεί να απευθύνεται στο χώρο του κέντρου”, καταλήγει ο Μ. Κατρίνης.

Βαγγέλης Μαρινάκης