• 18 Οκτωβρίου, 2021

Μεγάλη… πατάτα στην Κύπρο

 Μεγάλη… πατάτα στην Κύπρο

Το Κοινοτικό συμβούλιο στο χωριό Ξυλοφάγου στην Κύπρο αποφάσισε, στην είσοδο της κοινότητας, να τοποθετήσει ένα υπερμέγεθες ομοίωμα πατάτας, ώστε να τονίσει ότι η Ξυλοφάγος είναι από τα χωριά της χώρας με μεγάλη παραγωγή πατάτας. Μάλιστα, στην Ξυλοφάγο φιλοξενείται κάθε χρόνο και το διεθνές φεστιβάλ πατάτας. Το ομοίωμα όντως τοποθετήθηκε αλλά ίσως οι αντιδράσεις δεν ήταν αυτές που το συμβούλιο περίμενε.

Κάποιοι θεώρησαν ότι η ψεύτικη πατάτα είναι αληθινή, άλλοι διερωτήθηκαν αν πρόκειται για κάποιου είδους φάρσα ή fake news, ενώ πολλοί δεν έχασαν την ευκαιρία να τρολάρουν την πρωτοβουλία. Σύμφωνα με το philenews.com, η πατάτα είναι διακοσμητική και βρίσκεται στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας – Αγίας Νάπας, στην είσοδο για Ξυλοφάγο.

Μιλώντας στο sigmalive, ο κοινοτάρχης Ξυλοφάγου -πρώην βουλευτής ΔΗΣΥ- Γεώργιος Τάσου, παρομοίασε την πατάτα, τη μετέπειτα Big Potato, με άλλα προϊόντα που κοσμούν τις εισόδους ευρωπαϊκών πόλεων Ο κ. Τάσου δήλωσε επίσης στην εκπομπή «ALPHA Ενημέρωση» ότι η πατάτα είναι ποικιλίας «σπούντα». Πρόσθεσε, ότι το έργο είναι ημιτελές και πως ανάμεσα σε άλλα θα προστεθεί κάτω από την πατάτα και «κοκκινόχωμα».

Σίγουρα, πάντως, η Big Potato δεν πέρασε απαρατήρητη από τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Σε διαφορετικά accounts, αναρτήθηκαν φωτογραφίες της πατάτας με εγκωμιαστικά (ή όχι και τόσο) σχόλια για την πρωτοβουλία.

capture.jpg