Μάνδρα: Εκ νέου στο εδώλιο η Ρένα Δούρου- ΣΥΡΙΖΑ: Πρόσχημα για να την κρατούν σε δικαστική ομηρία

 Μάνδρα: Εκ νέου στο εδώλιο η Ρένα Δούρου- ΣΥΡΙΖΑ: Πρόσχημα για να την κρατούν σε δικαστική ομηρία

Έφεση για την απαλλαγή της Ρένας Δούρου και άλλων τεσσάρων ατόμων για τη φονική πλημμύρα στη Μάνδρα το 2017 ασκήθηκε από την Εισαγγελία, σύμφωνα με την Καθημερινή. Η έφεση αφορά την πρόσφατη απόφαση του δικαστηρίου με την οποία η πρώην περιφερειάρχης απαλλάχθηκε κατά πλειοψηφία από τις κατηγορίες για ανθρωποκτονίες από αμέλεια, σωματικές βλάβες και άλλα.

Έπειτα από την εξέλιξη αυτή η Ρένα Δούρου θα δικαστεί εκ νέου, όπως και άλλα τέσσερα άτομα που είχαν επίσης απαλλαγεί, δύο από το Δασαρχείο και δύο από την Πολεοδομία.

Υπενθυμίζεται ότι οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι, έπειτα από πολύμηνη διαδικασία, είχαν αθωωθεί από το σύνολο των αδικημάτων για τα οποία είχαν παραπεμφθεί σε δίκη.

Αντίθετα το δικαστήριο είχε κηρύξει ενόχους οκτώ κατηγορούμενους που σύμφωνα με την απόφαση, κρίθηκαν ένοχοι για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της πλημμύρας, της ανθρωποκτονίας και σωματικών βλαβών από αμέλεια και καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης από 4 έως 6 χρόνια, με ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση, δηλαδή κανένας δεν πήγε φυλακή.

Πρόκειται για δύο αντιπεριφερειάρχες, κατά τον επίμαχο χρόνο, την τότε δήμαρχο Μάνδρας και πέντε τότε στελέχη, της Πολεοδομίας και της Υπηρεσίας αστυνόμευσης ρεμάτων, στους οποίους επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης από τέσσερα έως έξι χρόνια.

Από τη φονική πλημμύρα στη Μάνδρα είχαν χάσει τη ζωή τους 25 άτομα, είχαν τραυματιστεί πολλοί, ενώ οι καταστροφές σε περιουσίες και υποδομές ήταν τεράστιες.

Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ

Η Ρένα Δούρου αθωώθηκε πλήρως από κάθε κατηγορία για την πλημμύρα της Μάνδρας, μετά από δύο χρόνια δικαστικής διαδικασίας, αναφέρει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Η προσπάθεια να της χρεωθούν πολιτικές επιλογές προηγούμενων δεκαετιών που οδήγησαν στην τραγωδία απέτυχε παταγωδώς.

Η, μετά από 15 ημέρες, άσκηση έφεσης κατά της αθωωτικής απόφασης λειτουργεί μόνο ως πρόσχημα για τη συντήρηση κλίματος δικαστικής ομηρίας και της Ρένας Δούρου.

Εμείς, υπερασπιζόμενοι σε κάθε περίπτωση την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, είμαστε βέβαιοι ότι τέτοιου είδους σκοπιμότητες θα αποκρουστούν και πάλι.

Χρήστος Σταθόπουλος