• 4 Δεκεμβρίου, 2020

Lockdown σε γειτονιές στην Αττική: Ποιες περιοχές μπήκαν στη λίστα

 Lockdown σε γειτονιές στην Αττική: Ποιες περιοχές μπήκαν στη λίστα

To γενικό lockdwon στην Αττική προς το παρόν είναι εκτός σχεδίων όπως λένε οι αρμίδιοι υπουργοί όμως από την άλλη πλευρά υπάρχουν περιοχές, γειτονιές, στο Λεκανοπέδιο που είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένες επιδημιολογικά. Τα σταθερά επίπεδα των κρουσμάτων, 175 σε σύνολο 438 που ανιχνεύτηκαν συνολικά στη χώρα, δεν σημαίνει εφησυχασμό αλλά μάλλον περισσότερο ανησυχία για τους επιστήμονες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, όπως προκύπτει το βασικότερο πρόβλημα με τον κοροναϊό παραμένει το κέντρο της Αθήνας και κυρίως περιοχές όπου συνωστίζεται κόσμος σε πλατείες.

Οι πλέον επιβαρυμένες περιοχές είναι:

  • το Κολωνάκι
  • το Μοναστηράκι
  • η περιοχή του Συντάγματος
  • ο Πειραιάς
  • το Περιστέρι

Σύμφωνα με το Mega επιβαρυμένες είναι και άλλες περιοχές στο κέντρο της Αθήνας όπως:

  • η πλατεία Βικτωρίας
  • η περιοχή της Ομόνοιας
  • το Θησείο

Στο Θησείο έγιναν χθες 340 rapid test με 8 θετικά δείγματα, ενώ μεγάλος αριθμός κρουσμάτων έχει καταγραφεί και στην πλατεία Βικτωρίας.

Σήμερα, αναμένεται να βρίσκονται κλιμάκια του ΕΟΔΥ και στην πλατεία Συντάγματος όπου θα πραγματοποιήσουν τεστ κοροναϊού στους πολίτες που θα βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας. Η Αττική παραμένει στο επίπεδο 3, σύμφωνα με τον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας που έχει ενεργοποιήσει ο ΕΟΔΥ.

Την ίδια ώρα, στις Σέρρες, ανακοινώθηκαν έκτακτα μέτρα από τον δήμαρχο λόγω της αύξησης κρουσμάτων.

«Οι Σέρρες είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, πώς σε μια περιοχή με μηδενικά κρούσματα μπορεί από τη μια στιγμή στην άλλη να αλλάξουν όλα. Τα είχαμε καταφέρει πολύ καλά μέχρι τώρα. Δεν είχαμε κανένα περιορισμό μέχρι πριν από δέκα ημέρες. Τα μαγαζιά δούλευαν κανονικά. Αυτό είναι ο ένας παράγοντας που δημιούργησε την έκρηξη κρουσμάτων τις τελευταίες τρεις ημέρες, κατά τις οποίες είχαμε 45 κρούσματα. Μόνο εχτές είχαμε 28», είπε το πρωί της Τρίτης μιλώντας στην τηλεόραση του Mega ο Αλέξανδρος Χρυσάφης, δήμαρχος Σερρών.

«Είχαμε πάρα πολλούς επισκέπτες από άλλες περιοχές. Κυρίως από τη Θεσσαλονίκη όπου τα μαγαζιά έκλειναν από τις 12, και μετά ερχόντουσαν εδώ για να διασκεδάσουν», συνέχισε ο κ. Χρυσάφης.

«Ήμουν από αυτούς που το λέγαμε από την αρχή, ότι πρέπει να προσέχουμε πολύ. Υπήρχε εφησυχασμός. Ακριβώς επειδή δεν είχαμε καθόλου κρούσματα, και ο τοπικός πληθυσμός ένιωσε χαλάρωση», πρόσθεσε.

Ο δήμαρχος Σερρών γνωστοποίησε εξάλλου τη λήψη απόφασης για μια σειρά έκτακτων ενεργειών «ώστε να αποτρέψουμε την περαιτέρω διάδοση του κορωνοϊού. Και σε επίπεδο απολυμάνσεων, και σε επίπεδο ψεκασμών, γίνονται καθημερινά. Οι μάσκες είναι υποχρεωτικές στους κλειστούς χώρους, αλλά κάνουμε σύσταση να φορούν και στους εξωτερικούς χώρους», κατέληξε ο κ. Χρυσάφης.

Μεγάλη ωστόσο, παραμένει η ανησυχία για τη Φιλιππιάδα στην Πρέβεζα όπου κατεγράφη συρροή κρουσμάτων κορωνοϊού μετά από κηδεία. Ανησυχία υπάρχει και στο Μέτσοβο.

Στην Ελλασσόνα, κατεγράφησαν έξι κρούσματα κορωνοϊού σε αθλήτριες του βόλεϊ και μπήκαν σε καραντίνα 150 άτομα!

Να σημειωθεί ότι ήδη η Κοζάνη βρίσκεται σε lockdown ενώ στον ίδιο δρόμο βαδίζουν και τα Ιωάννινα με πάνω από 230 ενεργά κρούσματα.