• 16 Οκτωβρίου, 2021

Λινού: Το λάθος που γίνεται με τα τεστ στους εργαζόμενους

 Λινού: Το λάθος που γίνεται με τα τεστ στους εργαζόμενους

Για την πορεία της πανδημίας μίλησε η καθηγήτρια επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού λέγοντας πως υπάρχει σταθεροποίηση προς τα υψηλά επίπεδα όμως τα τεστ γίνονται και στους υγιείς που μπορούν να εργάζονται και δεν έχουμε αντιπροσωπευτικό δείγμα.

«Έχουμε σταθερά υψηλό αριθμό θανάτων και διασωληνωμένων. Το πιο πιθανό να εκφράζει και μεγάλο αριθμό κρουσμάτων και υψηλή μεταδοτικότητα η οποία όμως δεν αποτυπώνεται» σημείωσε η ίδια το πρωί της Πέμπτης στο Open υπογραμμίζοντας πως το δείγμα των τεστ δεν αποτυπώνει πλήρως την πραγματική εικόνα.

ΕΣΗΕΑ: Διέγραψε Πορτοσάλτε και άλλους 6 δημοσιογράφους

Όπως εξήγησε:«Τα τεστ είναι πολλά, αλλά το δείγμα δεν είναι αντιπροσωπευτικό και αντικειμενικό γιατί είναι ανάμεικτο, γιατί γίνονται τεστ και σε υγιείς που μπορούν να εργάζονται ή στους εκπαιδευτικούς που είναι σε μεγάλο ποσοστό εμβολιασμένοι».

Ακόμη, υπογράμμισε πως η κάλυψη των ΜΕΘ λόγω κορονοϊού δεν αφήνει χώρο σε ασθενείς με άλλα νοσήματα που χρειάζονται κλίνες μετά από χειρουργεία ρουτίνας.

Όσο για τους ανεμβολίαστους είπε ότι χρειάζεται μεγαλύτερη ενθάρρυνση. Χρειάζεται προσοχή και μεγάλη ενθάρρυνση σε όσους ακόμα φοβούνται να εμβολιαστούν για να μην παρασύρονται. Τα εμβόλια είναι δοκιμασμένα πια, όλοι ξέρουμε αρκετούς που έχουν εμβολιαστεί και είναι υγιείς και όλοι ξέρουμε κάποιον που έχει χάσει τη ζωή του από κορονοϊό. Χρειάζεται λοιπόν σύμπνοια και αίσθηση θυσίας για να σωθεί το γενικό καλό», είπε.