Λιγνάδης: Είχε διωχθεί από ιδιωτική σχολή μετά από καταγγελίες σπουδαστών

 Λιγνάδης: Είχε διωχθεί από ιδιωτική σχολή μετά από καταγγελίες σπουδαστών

Από την ιδιωτική σχολή “Ίασμος” είχε αποπεμφθεί ο Δημήτρης Λιγνάδης μετά από καταγγελίες σπουδαστών, αλλά από ότι φαίνεται το γεγονός δεν στάθηκε εμπόδιο στον διορισμό του, με απ’ ευθείας ανάθεση, στο Εθνικό Θέατρο προ διετίας από το υπουργείο Πολιτισμού.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», κατά την διδακτική περίοδο 2015-2016 αντιπροσωπεία σπουδαστών διαμαρτυρήθηκε στον ιδιοκτήτη της σχολής ζητώντας τη λήψη μέτρων, ώστε να σταματήσει ο σκηνοθέτης να κάνει στο μάθημά του συζητήσεις «που αφορούσαν σεξουαλικές αναζητήσεις και εμπειρίες».

Η διοίκηση της σχολής ζήτησε από τον κ. Λιγνάδη να αποχωρήσει, σύμφωνα με τον γιο του ιδιοκτήτη του «Ίασμου», Γιώργο Αμούτζα και την ηθοποιό – απόφοιτη της σχολής Άρτεμη Αστεριάδη, που μίλησαν στην εφημερίδα.

Σε ανακοίνωσή της, η θεατρική σχολή σημειώνει πως στα 37 χρόνια λειτουργίας της έχει έμπρακτα αποδείξει θέλει οι σπουδαστές της να είναι και να νιώθουν ασφαλείς. «Είμαστε πάντα πλάι τους με κατανόηση για ν’ ακούσουμε και την παραμικρή αμφιβολία σχετικά με μια συμπεριφορά που πιθανόν τους έφερε σε δύσκολη θέση. Άλλωστε, όπως είναι γνωστό, δεν διστάσαμε να λύσουμε τη συνεργασία μας με ανθρώπους για τους οποίους υπήρξε αμφιβολία σχετικά με το εκπαιδευτικό τους κύρος».

Η παραίτηση του κ. Λιγνάδη από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού στις 6 Φεβρουαρίου, μετά από έντονη φημολογία ημερών, διαψεύσεις του ίδιου και τελικά τη δημοσίευση συνέντευξης ενός πρώην ηθοποιού που κατήγγειλε ότι πριν από 16 χρόνια έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στον καλλιτεχνικό αλλά και τον πολιτικό χώρο.

Χθες ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε τον πρωθυπουργό να πάρει θέση και να δώσει εξηγήσεις. «Για ποιο λόγο η κα Μενδώνη, ενώ γνώριζε, επί δυο εβδομάδες παρείχε πλήρη κάλυψη στον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού; Αν ο λόγος δεν είναι οι εντολές του, τότε οφείλει να ζητήσει αμέσως την παραίτηση της Υπουργού του.

»Αν όμως ο λόγος είναι ότι ο ίδιος έσπευσε να δώσει λίγο από την κάλυψη της δικής του εξουσίας σε κάποιον που καταγγέλλεται για τόσο απεχθή εγκλήματα, να ξέρει ότι διέπραξε ασυγχώρητο ατόπημα» τόνισε σε ανάρτησή του ο Αλέξης Τσίπρας.

Πηγή: efsyn.gr, “Πρώτο Θέμα”

Σεραφείμ Κοτρώτσος