Μαξίμου: Σύγκριση Γεωργούλη με την υπόθεση Λιγνάδη και πολιτικό στόχο… τον Τσίπρα – Γιατί θεωρούν ότι εξυπηρετεί τη ΝΔ

 Μαξίμου: Σύγκριση Γεωργούλη με την υπόθεση Λιγνάδη και πολιτικό στόχο… τον Τσίπρα – Γιατί θεωρούν ότι εξυπηρετεί τη ΝΔ

Μπορεί η επίσημη θέση της ΝΔ για το θέμα Γεωργούλη είναι πως δεν πρόκειται να πολιτικοποιήσει  ένα ζήτημα για να προσκομίσει πολιτικά οφέλη από αυτό  «όπως έκανε στο παρελθόν ο ΣΥΡΙΖΑ» αλλά η αίσθηση που υπάρχει στην κυβερνώσα παράταξη είναι πως η συγκεκριμένη υπόθεση  επηρεάζει καταλυτικά τις μετεκλογικές συνεργασίες ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ και εξυπηρετεί τη ΝΔ.

Στελέχη απο την Πειραιώς εκτιμούν πως οι καταγγελίες εις βάρος του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Γεωργούλη για σεξουαλική παρενόχληση θα δυσκολέψουν σε μεγάλο βαθμό το σχηματισμό «κυβέρνησης ηττημένων» απο την πρώτη Κυριακή των εκλογών. 

Στον έναν μήνα που απομένει μέχρι την πρώτη κάλπη η ΝΔ έχει αποφασίσει να κινηθεί «προς τα εμπρός» χτίζοντας ένα θετικό αφήγημα για την επόμενη τετραετία κι όχι να εμπλακεί σε οξεία πολιτική αντιπαράθεση. 

  • Ωστόσο, επιχειρεί να αναδείξει την ειδοποιό διαφορά της με τον ΣΥΡΙΖΑ πάνω στο ζήτημα των καταγγελιών κατά του Α. Γεωργούλη στέλνοντας το μήνυμα προς τους πολίτες πως «δεν είμαστε ίδιοι και δεν θα γίνουμε ίδιοι».

Σε αυτό το πλαίσιο, κάνουν λόγο για «δολοφονία χαρακτήρων» απο την μεριά της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπενθυμίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ στοχοποίησε την παράταξη και προσωπικά τον πρωθυπουργό για την υπόθεση Λιγνάδη ο οποίος δεν ήταν κομματικό στέλεχος της ΝΔ. Υπογραμμίζουν μάλιστα πως τότε η αξιωματική αντιπολίτευση ισχυρίζοντας πως ο πρωθυπουργός και η αρμόδια Υπουργός όφειλαν να γνωρίζουν για τον Δ. Λιγνάδη, «ο κ. Τσίπρας δεν όφειλε να γνωρίζει για μια καταγγελία που είχε γίνει εδώ και 3 χρόνια;» διερωτώνται.

Προσθέτουν δε ότι η παραίτηση Λιγνάδη έγινε την ίδια ημέρα που έγινε και η επώνυμη καταγγελία εις βάρος του ενώ αντιθέτως ο Α. Γεωργούλης παραιτήθηκε μετά απο 3 ολόκληρα χρόνια. Ταυτόχρονα τονίζουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ ψευδώς υποστήριζε τότε πως ο Δ. Λιγνάδης αποτελούσε προσωπική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη και διερωτώνται «ο κ. Γεωργούλης δεν ήταν προσωπική επιλογή του κ. Τσίπρα;». 

  • Αναφερόμενος στο ζήτημα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου επεσήμανε πως «είναι μια υπόθεση με σοβαρές καταγγελίες. Από την ώρα που η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης, εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε την οποιαδήποτε απόπειρα εργαλειοποίησής της. Ούτε με γενικεύσεις, ούτε με το να υποκαταστήσουμε την κρίση της Δικαιοσύνης, ούτε με το να πούμε ότι αν τα πράγματα είναι έτσι, χαρακτηρίζεται ένα ολόκληρο κόμμα και οι ψηφοφόροι του». 

Συμπερασματικά, από το Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν πως τελικά η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να εργαλειοποιήσει την υπόθεση Λιγνάδη και να στοχοποιήσει τον πρωθυπουργό γύρισε μπούμεραγκ τονίζοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ επί μήνες κατήγγελλε τη ΝΔ για τον Λιγνάδη λες και όταν τοποθετήθηκε στο Εθνικό, δίχως να υπάρχει απολύτως καμία καταγγελία, όφειλε κάποιος να μαντέψει πράγματα που θα έρθουν αργότερα στο φως».

«Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά πόσο υποκριτές είναι κάποιοι που σηκώνουν τη «σημαία» των δικαιωμάτων και είναι οι πρώτοι που τα παραβιάζουν» σημειώνουν χαρακτηριστικά κυβερνητικές πηγές.

Σχετικά Άρθρα