• 26 Νοεμβρίου, 2020

Η απάντηση Τσίπρα στο libre για τα γηροκομεία – “Υπήρξε μεγάλη ολιγωρία… ” (vid)

 Η απάντηση Τσίπρα στο libre για τα γηροκομεία – “Υπήρξε μεγάλη ολιγωρία… ” (vid)

Για τα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα ρωτήθηκε από το Libre ο Αλέξης Τσίπρας, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε για την πανδημία και το επερχόμενο lockdown.

Ο κ. Τσίπρας απάντησε στο ερώτημα του libre αν έχουν γίνει λάθη στο ζήτημα των γηροκομείων:

“Είναι δύσκολο και το πιο ευαίσθητο ζήτημα. Στα γηροκομεία πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερο βάρος με διαρκείς ελέγχους και τεστ στο προσωπικό που έρχεται σε επαφή με τους συνανθρώπους μας. Εκεί υπήρξε μεγάλη ολιγωρία λόγω της ανεπάρκειας των τεστ και της δωρεάν παροχής τους. Πρέπει να φτιαχτεί μια υγειονομική ζώνη γύρω από τους ευάλωτους πληθυσμούς”.

Αλ. Τσίπρας: Ο κ. Μητσοτάκης βάζει λουκέτο για να περιορίσει τη ζημιά που προκάλεσε – Εγκληματική η αδράνεια

Το λόγο πήρε και ο υπουργός Υγείας επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός: “Υπήρξε μεγάλη ολιγωρία, πρέπει συνολικά να προστατευτούν οι δομές, δεν είναι μόνο τα γηροκομεία. Είναι οι Ρομά, οι φυλακές, οι άστεγοι, οιτοξικοεξαρτημένοι, μια μεγάλη ομάδα που είναι ευπρόσβλητοι και που έχουν την τάση να νοσούν σοβαρά.

Υποτιμηθήκε πολύ αυτό, δεν υπήρξε μέριμνα στοχευμένης πρόληψης. Μόνο το απαράδεκτο και ατεκμηρίωτο μέτρο για lockdown μέσα στα Κέντρα Υποδοχής Προσφύγων. Πολλοί χειρισμοί ήταν προβληματικοί”.

Το λόγο ξαναπήρε ο κ. Τσίπρας ζητώντας “αντισταθμιστικά μέτρα για τη φτωχοποίηση που υπονομεύει τη δημόσια υγεία”.