• 23 Σεπτεμβρίου, 2020

Λαμία: Ένας αγώνας ποδοσφαίρου κι ένα πάρτι έβαλαν σε καραντίνα όλη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

 Λαμία: Ένας αγώνας ποδοσφαίρου κι ένα πάρτι έβαλαν σε καραντίνα όλη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Ένας 16χρονος και μια 14χρονη που είναι τα δύο από τα τέσσερα επιβεβαιωμένα κρούσματα με κορωνοϊό έχουν θέσει σε κόκκινο συναγερμό ολόκληρη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας!

Δεν είναι τυχαίο ότι εξαιτίας της στενής επαφής υπαλλήλου της Περιφέρειας Στερεάς με το ένα περιστατικό, γίνονται τεστ ανίχνευσης για τον ιό σε περισσότερους από 25 υπαλλήλους, ενώ σε επόμενο χρόνο το κτίριο θα απολυμανθεί προληπτικά.

Τα κακά νέα ξεκίνησαν το μεσημέρι της Τρίτης (8/9) όταν ανιχνεύθηκε ο ιός σε 16χρονο ποδοσφαιριστή -μαθητή που είχε ως αποτέλεσμα να χτυπήσει καμπανάκι σε δύο ποδοσφαιρικές ομάδες και μαζί με την οικογένειά του να μπουν σε καραντίνα περισσότερα από 40 άτομα.

Ο νεαρός ως ποδοσφαιριστής του Νέου Κρικέλλου είχε συμμετάσχει στις εκδηλώσεις της ομάδας του και είχε πάρει μέρος στο φιλικό με τον Δαφνησιακό Αρκίτσας το περασμένο Σάββατο.

Λίγες ώρες αργότερα, θετική στον νέο κορωνοϊό διαγνώστηκε 14χρονη μαθήτρια  που αποτελούσε επαφή του 16χρονου και πλέον οι ιχνηλατήσεις προσδιορίστηκαν προς όλους τους συμμετέχοντες άμεσα ή έμμεσα σε πάρτι στο κέντρο της πόλης.

Την ίδια ώρα, είναι καθηλωμένες οι ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ στη Λαμία μετά τα δύο κρούσματα που ανιχνεύθηκαν στο προσωπικό τους και αφορούν έναν 34χρονο οδηγό και μια 25χρονη νοσηλεύτρια.

Και σε αυτή την περίπτωση ακολουθήθηκε το πρωτόκολλο με υποχρεωτική καραντίνα όλων των εμπλεκομένων και των στενών τους επαφών.