• 29 Ιανουαρίου, 2022

Κύκλωμα διαφθοράς στην ΕΛ.ΑΣ – Προσήχθησαν 20 αστυνομικοί

 Κύκλωμα διαφθοράς στην ΕΛ.ΑΣ – Προσήχθησαν 20 αστυνομικοί

Kύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων αλλοδαπών στο οποίο εμπλέκονται αξιωματικοί και απλοί αστυνομικοί από επτά αστυνομικά τμήματα εντόπισε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων. Μετά από εφόδους έχουν γίνουν προσαγωγές 20 υπόπτων.

Επικεφαλής του κυκλώματος φέρεται να είναι αξιωματικός ο οποίος υπηρετεί σε ένα από τα αστυνομικά τμήματα ενώ ανάμεσα στους προσαχθέντες είναι εν ενεργεία και απόστρατοι αστυνομικοί, καθώς και πολίτες.

Το κύκλωμα φέρεται με τη συμμετοχή των αστυνομικών να χορηγούσε έναντι αμοιβής γνήσια έγγραφα, κυρίως ταυτότητες, σε αλλοδαπούς με πλαστά δικαιολογητικά.

Με τα έγγραφα αυτά οι αλλοδαποί προχωρούσαν στις διαδικασίες για άδειες παραμονής ή την απόκτηση της ελληνικής υπηκοότητας.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από πολύμηνες έρευνες της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων και παρακολουθήσεις τηλεφώνων, από τις οποίες έχουν προκύψει σοβαρά στοιχεία για τους εμπλεκόμενους.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν κατασχεθεί έγγραφα που αποδεικνύουν τις παράνομες ενέργειες ενώ σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίζεται δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, δωροδοκία.

Στο κύκλωμα, συμμετείχε μεγάλος αριθμός επίορκων αστυνομικών από Τμήματα Ασφαλείας και Γραφεία Διαβατηρίων της Αττικής με το Εσωτερικών Υποθέσεων να έχει πραγματοποιήσει εφόδους στα αστυνομικά τμήματα, σε Νέα Λιόσια, Ελευσίνα, Ασπρόπυργο, Ομόνοια και Γλυφάδα, αλλά και σε υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία πρόκειται για επίορκους αστυνομικούς, οι οποίοι πριν από δυο χρόνια είχαν συλληφθεί και πάλι για παράνομες ελληνοποιήσεις καθώς πουλούσαν παράνομα διαβατήρια και ταυτότητες ενώ φέρονται να έχουν κάνει υφαρπαγές ταυτοτήτων και διαβατηρίων από αλλοδαπούς.