• 31 Ιουλίου, 2021

Κουτσούμπας: Καθολικό πρόγραμμα δημόσιου δωρεάν εμβολιασμού και ταυτόχρονα άμεσα μέτρα προστασίας της Υγείας

 Κουτσούμπας: Καθολικό πρόγραμμα δημόσιου δωρεάν εμβολιασμού και ταυτόχρονα άμεσα μέτρα προστασίας της Υγείας

«Το καθολικό πρόγραμμα δημόσιου δωρεάν εμβολιασμού που προτείνει το ΚΚΕ απαιτεί συγκεκριμένες προϋποθέσεις: Εξαντλητική ενημέρωση του πληθυσμού, πλήρη προληπτικό έλεγχο και παρακολούθηση των εμβολιασμένων, ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Ταυτόχρονα απαιτούνται άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων σε όλους τους χώρους δουλειάς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα σχολεία και στα πανεπιστήμια, επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ σε όλους τους εργαζόμενους όλων των κλάδων, τους στρατευμένους τους φοιτητές, τους σπουδαστές, μαθητές. Ιδιαίτερα χρειάζονται, εδώ και τώρα, μέτρα προστασίας στις αστικές συγκοινωνίες και στις μεταφορές συνολικά, με πύκνωση δρομολογίων και αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων» ανέφερε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή»

«Κι όλα αυτά», πρόσθεσε, «χωρίς καμιά περιστολή δημοκρατικών δικαιωμάτων, με πρόσχημα τον κορονοϊό, απαγόρευση απολύσεων με το σκεπτικό της κ. Μιχαηλίδου -έστω και υποσυνείδητα- πάταξη της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, που ήδη έχει «ξεσαλώσει» με μόνο πρακτικό αποτέλεσμα την τιμωρία εργαζομένων, αντί της ουσιαστικής αντιμετώπισης της πανδημίας και της προστασίας της υγείας, της ζωής».

Υπογράμμισε, επίσης, ότι «η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού ξεκομμένη από τη συνολική αυτή κοινωνική πολιτική στον τομέα της Υγείας, δυστυχώς αξιοποιείται για να ενισχυθεί ο “κοινωνικός αυτοματισμός”, αλλά και ο φόβος, η καχυποψία και ο ανορθολογισμός, ο οποίος καλλιεργείται και συνειδητά από διάφορους επιτήδειους».

Ερωτηθείς αν είναι στη σωστή κατεύθυνση η απόφαση της κυβέρνησης όλοι οι κλειστοί χώροι, κέντρα διασκέδασης, σινεμά και θέατρα, να λειτουργούν αποκλειστικά για εμβολιασμένους απάντησε ότι μετά από «εφτά μήνες καθυστερήσεων, λόγω των ανταγωνισμών φαρμακευτικών εταιρειών και κρατών, παλινωδιών και συγχύσεων, η κυβέρνηση θέτει την αντίθεση μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων, δηλαδή αναγορεύει το αποτέλεσμα της πολιτικής και των χειρισμών της, σε αιτία. Δείτε όμως την κοροϊδία: Στους συγκεκριμένους χώρους θα υπάρχει διαχωρισμός, ενώ στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, με ευθύνη της κυβέρνησης, θα συνεχίσει να επικρατεί συνωστισμός χωρίς διακρίσεις».