• 24 Ιανουαρίου, 2022

Κοροναϊός: Ανοίγουν νέους τάφους στα κοιμητήρια Ωραιοκάστρου στη Θεσσαλονίκη

 Κοροναϊός: Ανοίγουν νέους τάφους στα κοιμητήρια Ωραιοκάστρου στη Θεσσαλονίκη

Η σαρωτική επέλαση της πανδημίας με τους δεκάδες συμπολίτες μας που χάνουν καθημερινά τη μάχη με τη ζωή ανάγκασε και τον δήμο Ωραιοκάστρου να προχωρήσει στη διάνοιξη νέων τάφων στα κοιμητήρια της περιοχής.

Σύμφωνα με το ThessToday το προηγούμενο έτος ο δήμος Ωραιοκάστρου έπειτα από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου οριοθέτησε 50 τάφους στα κοιμητήρια της κοινότητας που αφορούν θύματα covid.

Επειδή, όμως, βάσει κανονισμού τα θύματα του κορωνοϊού πρέπει να θάβονται αποκλειστικά σε απομονωμένους χώρους των κοιμητηρίων, μακριά από τους λοιπούς τάφους, καθώς και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι θέσεις αυτές καλύφθηκαν σε ποσοστό άνω του 95%, αποφασίστηκε η εκ νέου χωροθέτηση 50 επιπρόσθετων τάφων, φτάνοντας συνολικά στους 100.

Ο αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του δήμου Ωραιοκάστρου, Δημήτρης Καρασαββίδης, τόνισε στο ThessToday.gr ότι «είχαμε οριοθετήσει 50 θέσεις και τότε λέγαμε ότι ήταν και πολλές. Όμως, τώρα, έχουν απομείνει πολύ λίγοι χώροι κενοί, και γι’ αυτό οριοθετήσαμε άλλους 50 τάφους», δήλωσε χαρακτηριστικά, διατυπώνοντας την ευχή «να μην χρειαστούν».